Ilves uudistuu kevään aikana, brändiuudistus pitkän kehitystyön tulos

Ilveksen jalkapallon miesten edustusjoukkueen brändi uudistuu, kun markkinointinimeksi otettava Ilves FC tulee näkyväksi osaksi seuran markkinointia, viestintää ja kannattajatuotteita.

Ilves ottaa jalkapallossa käyttöön tavoittelemaansa kansainvälistymistä ja tulevien vuosien kasvua tukevan markkinointinimen ja -brändin Ilves FC. Yhtiön virallisena nimenä säilyy edelleen Ilves Edustus Oy. Brändiuudistus on toteutettu yhteistyössä Ilves-Hockey Oy:n kanssa, minkä myötä seuran logon ja värien käyttö yhtenäistyvät jääkiekon ja jalkapallon välillä.

– Kansainvälisten otteluiden ohella Ilves tulee toimimaan tulevaisuudessa myös muissa UEFA:n tapahtumissa ja seminaareissa. Saamamme palautteen perusteella käytössä ollut Ilves Edustus -yhdistelmä ei valitettavasti ole antanut oikeaa kuvaa organisaatiostamme kansainvälisillä foorumeilla. Ilves FC -brändiuudistuksella tavoittelemme Ilves-jalkapallon elinvoiman kehittämistä sekä vahvan aseman luomista Suomessa ja tulevaisuudessa myös kansainvälisillä kentillä, sanoo Ilves Edustus Oy:n ja Ilves Stadion Oy:n toimitusjohtaja Risto Niklas-Salminen.

Seuran perustamisvuoteen ja Tammelan pallokentän rakentamiseen viittaava 1931-brändi nousee myös esiin yhtiön monikanavaisessa markkinointiviestinnässä ja kannattajatuotteissa kunnioittaen Ilveksen ja Tammelan Stadionin pitkää yhteistä tarinaa ja historiaa.

– Ilves-Hockeyn ja Ilves FC:n yhteisenä tavoitteena on kehittää seurakulttuuriamme ja yhteistyötä eri jaostojen välillä entistäkin vahvemmaksi. Lajien erilliset markkinointinimet eivät ole tässä rajoittava tekijä. Päinvastoin rakennamme yhdessä myös ympärivuotista Ilves 365 -konseptia, jolla pyrimme tavoittamaan ja palvelemaan seurayhteisömme jäseniä ympärivuotisesti. Näissä tavoitteissamme onnistumalla voimme myös rakentaa entistä vahvempia ja merkityksellisempiä yhteistyökumppanuuksia sekä luoda yhtiöillemme lisää liikevaihtoa, jatkaa Niklas-Salminen.

Markkinoinnin, viestinnän ja brändin uudistaminen tukee myös Tammelan Stadionilla järjestettävien ottelutapahtumien kehittämistä nykyaikaisemmiksi. Ilves haluaa vastata jatkuvasti kehittyviin digitaalisiin tarpeisiin ja rakentaa kannattajilleen uusia tarinoita. Uudistuksen keskellä Ilves myös kunnioittaa vahvasti historiaansa.

– Upea Tammelan Stadion aloittaa Ilveksen uuden aikakauden. Brändiuudistuksen isoimpana tavoitteena on ollut päivittää brändi vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Perinteisen ja ikonisen Ilveksen pään rinnalle on tuotu brändielementtejä, joiden suunnittelun lähtökohtana on ollut ottaa huomioon seuran pitkät perinteet, sanoo Ilves-Hockey Oy:n AD, graafikko Antti Tuomisto, joka on suunnitellut myös Ilveksen Veikkausliiga-joukkueen uuden peliasun.

– Nyt tehtyjä elementtejä pystytään hyödyntämään Ilves-logon rinnalla laadukkaasti ja monikäyttöisemmin ottelutapahtumissa, kannattajatuotteissa ja sosiaalisen median alustoilla vahvistaen jalkapallo-Ilveksen brändimielikuvaa, avaa Tuomisto.

Kokonaisvaltainen brändiuudistus

Seuran edustusjoukkueiden verkkosivuston uudeksi osoitteeksi ja sähköpostiosoitteiden päätteeksi muuttuu ilvesfc.com. Ilves FC:n kannattajatuotekauppa yhdistyy Ilves-Hockeyn kannattajakaupan kanssa yhteiselle alustalle. Brändiuudistuksen yhtenä tavoitteena on jalkapallon kannattajakaupan liikevaihdon kasvattaminen, missä Ilves-Hockey on onnistunut esimerkillisesti viime vuosien aikana.

– Brändiuudistuksen yhteydessä tuomme myös digitaaliselle puolelle isoja kehitysaskelia. Tammelan Stadionin uudet hienot puitteet mahdollistavat jatkossa datavetoisen ottelutapahtuman kehittämisen. Tuomme näitä elementtejä mukaan alkavalla kaudella tukemaan tapahtumiamme, sanoo Ilves-Hockey Oy:n digitaalisten palveluiden kehityspäällikkö Jere Grönholm.

– Verkkopuolella uudistamme maaliskuussa Ilves FC:n sivut, jotka tulevat tarjoamaan jatkossa entistä kattavammin eri tilastoja ja sisältöjä. Kannattajatuotteita myyvän Ilves-Kaupan tulemme yhdistämään stadionin myymälän sekä verkkokaupan osalta osaksi digitaalista myymäläverkostoamme. Uusi yhteinen verkkokauppa julkaistaan maaliskuun aikana, kertoo Grönholm.

Ilveksen Veikkausliiga-joukkueen uusi adidas-vaatemallisto sekä jalkapallokulttuuriin pohjautuva 1931-mallisto muodostavat Ilveksen kannattajakaupan sekä verkkokaupan rungon. Ilves-Hockey Oy:nkin kannattajatuotteista vastaava myymäläpäällikkö Iida Laakso vastaa myös jalkapallopuolen mallistojen rakentamisesta sekä kaupan toiminnasta. Tammelan Stadionin Ilves-Kaupan avajaiset järjestetään kevään aikana ennen Veikkausliiga-kauden alkua.

– Olemme erittäin innoissamme aloittaessamme myös Ilves FC:n kannattajatuotemyynnin operoinnin. Tammelan Stadion tarjoaa upeat puitteet uudelle Ilves-Kaupalle, ja on hienoa päästä kehittämään Ilves-tuotteiden valikoimaa myös Ilveksen jalkapallon puolella. Teemme parhaamme, että Tammelan Stadionin uusi Ilves-Kauppa palvelee kaikkia kannattajia ilolla ja ammattitaidolla. Valikoimamme tulee olemaan laadukas ja jatkuvasti uudistuva, ja meillä on erinomainen tiimi kasassa, sanoo Iida Laakso.

Vastuullisuus ja yhteisöllisyys seuran toiminnan ytimessä

Vastuullisuus ja yhteisöllisyys ovat tärkeä osa brändiuudistusta sekä Ilveksen ja Tammelan Stadionin tulevaisuutta. Uusi stadion mahdollistaa Ilveksen vastuullisuustoiminnan viemisen entistä vaikuttavammalle, ympärivuotisemmalle ja kaupunkilaisten arkeen integroidummalle tasolle.

Ilves haluaa olla mahdollistamassa stadionin uudet elämykset ja merkityksellisyyden sekä nykyisille että tuleville sukupolville – entistä vastuullisemmin. Ilves FC:n ja Tammelan Stadionin yhteinen ”Parasta aikaa yhdessä”-teema kuvastaakin parhaiten myös vastuullisuustoimintaa eteenpäin ohjaavaa ideologiaa. Seuran vastuullisuuskoordinaattorina toimii Ilveksen entinen kapteeni Olli Vakkala, joka vastaa rakenteilla olevasta vastuullisuusohjelmasta.

Ilveksen brändiuudistuksen muutokset astuvat kokonaisuudessaan voimaan kevään aikana.

– Haluamme olla nuorekkaita, tavoittaa jatkuvasti myös uusia kannattajia sekä luoda yhdessä uusia tarinoita upean seurayhteisömme kanssa. Ilves-perhe on yhteisö, ja logo yhdistää meitä kaikkia lajista riippumatta, sanoo toimitusjohtaja Risto Niklas-Salminen.