Ilves kärsii tappion viiden maalin väännössä – Traorén ensimmäinen osuma ei riittänyt pisteisiin

Tampereen Ilves oli matkannut sunnuntai iltapäivällä pelatun Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksen johdosta Lahteen, jossa kotijoukkue FC Lahden ja keltavihreiden välillä oli otteluun lähdettäessä vain yksi sarjapiste.

Ilveksen ensimmäinen jakso oli monella mittarilla onnistunut, mutta joukkue tarvitsi myös tolppien välissä torjunutta ja Tatu Miettusen poissaollessa kapteeninnauhaa kantaneen Otso Virtasen työpanosta useaan otteeseen ensimmäisen 45 minuuttisen aikana.

Virtasen ensimmäinen huippupelastus nähtiin jo 7. minuutilla, kun brassihyökkääjä Matheus Alves pääsi lähietäisyydeltä päineen väliin vasemmalta laidalta tulleeseen keskitykseen, mutta Virtanen venyi sensaatiomaisesti puskun tielle.

Muutamaa minuuttia myöhemmin oli luvassa hieman odottamaton läpimurto tulostaululle. Seydine N’Diayen avaava syöttö katkottiin kotijoukkueen puolustuksen toimesta, mutta terävä vastaprässi heti menetyksen jälkeen tuotti Djair Parfitt-Williamsille syötönkatkon ja bermudalainen eteni pallon kanssa ohi Lahti-vahti Marin Ljubicin ja siirsi pallon vasurillaan tyhjään verkkoon.

Peli oli vanhentunut vartin verran, kun Ilves siirtyi johtoon, mutta kotijoukkue jatkoi paineen luomista Ilveksen puolustusalueella. Jo ottelun alussa urotöitä esittänyt Virtanen oli ensimmäisellä jaksolla kiireinen ja torjui yhteensä puolentusinan verran laukauksia. Sekunteja ennen taukovihellyksen soimista Lahti pääsi kokeilemaan erikoistilannetoimituksen jälkeen viimeistelyä aivan maalin edestä, mutta Virtanen seisoi pallon ja maalin välissä toteemipaalin tavoin.

Puoliajalle mentiin maalittomassa tilanteessa ja vieraiden kopissa oli varmasti selvää, että pallollista pelaamista olisi terävöitettävä, jotta peli ei kääntyisi pelkäksi puolustustaisteluksi.

Heti toisen jakson toisella minuutilla vieraat loivat loistavan maalintekotilanteen, kun jälleen syötönkatko loi välittömmästi maalintekotilanteen. Keskikentällä kypsiä ja taidokkaita otteita viime peleissä esittänyt Felipe Aspegren katkoi Lahden pelin avaamisen ja samantien vapautti Sebit James Ngorin etenemään vasenta välikaistaa Lahden boksiin, ja australialainen löysikin poikittaissyötöllä Oiva Jukkolan juoksun, mutta Ljubic ehti liukuvan ohjauksen tielle ja pelasti Lahden toiselta takaiskultaan.

Hieman reilun kymmenen minuuttia Ilveksen hyvä alku toiseen jaksoon alkoi kääntyä murheelliseksi. Kotijoukkueen keskistys oikealta tuli taka-alueelle koko pakan yli ja pudotus takaviistoon löysi pilkun kohdalta Anour El Moukhantirin, joka pystyi ohittamaan Virtasen kovalla ja tarkalla laukauksellaan.

Pelikellossa ei ehtinyt, vieraiden kannalta valitettavasti, kulua kuin 10 minuuttia ja tulostaululle oli lisätty vielä kaksi kotijoukkueen lisämaalia. Bubacar Djalo 63. minuutilla, ja perään El Moukhantir iltapäivän toisellaan, rankaisivat Ilvestä rangaistusalueen ulkopuolelta lähteneillä laukauksilla ja shokeeraava kymmenminuuttinen oli kääntänyt Ilveksen johtoasemasta jahtaamaan Lahden kahden maalin johtoa.

84. minuutilla vaihdosta kentälle päässyt malilaishyökkääjä Méry Traoré toi Ilveksen maalin päähän ensimmäisellä osumallaan keltavihreissä, mutta viimeisten minuuttien loppukiri ei riittänyt tasoitusmaalin tekemiseen.

Tappio merkitsi Ilveksen tippumista sarjataulukon 10. sijalle, tasapisteissä sijaa alempana karsintapaikalla olevan KTP:n kanssa. Sunnuntaina pelatun runkosarjan päätökskierroksen jälkeen luvassa on maaottelutauko, joka tarkoittaa parin viikon mittaista taukoa myös Veikkausliiga peleistä.

Lahti – Ilves 3.9.2023

Avauskokoonpano: #1 Virtanen (MV, C), #3 Jorginho, #4 Umar, #5 Katz, #7 Ngor, #9 Parfitt-Williams, #13 N’Diaye, #14 Patut, #19 Jukkola, #30 Yusif, #42 Aspegren.

Vaihdossa: #12 Viitala (MV), #15 Ala-Myllymäki, #17 Söderbäck, #23 Hasa, #24 Riissanen, #25 Kyllönen, #27 Traoré.

Ilves tiedottaa ensi viikolla tarkemmin myyntiin tulevista Suomen Cupin finaaliin matkapaketeista, jotka sisältävät edestakaisen bussimatkan, ruokailun Bolt Arenalla, sekä luonnollisesti ottelulipun.

 

Artikkelikuva: Jimi Soinila