FC HONKA – ILVES, SUOMEN CUPIN FINAALI 2023, OLYMPIASTADION, HELSINKI // JIMI SOINILA / @SPORTRAITSBYJIMI

Ilves haluaa hyvästellä Ratinan voitonjuhlilla – Suomen Cupin pokaali esillä ottelussa AC Oulua vastaan

Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue ja koko keltavihreä seurayhteisö on palannut tarunhohtoisesta viikonlopusta takaisin arjen pariin, kun viikko kuluu valmistautuessa perjantaina häämöttävään seuraavaan Veikkausliigaotteluun. Ilves isännöi AC Oulua viikonlopun käynnistävässä pääsarjakamppailussa, mutta pelissä on kolmen pisteen lisäksi myös jälleen mahdollisuus tehdä historiaa.

Kauden viimeinen kotimatsi jää samalla Ilveksen viimeiseksi kotiotteluksi maineikkaalla Ratinan stadionilla. Ensi kaudella Ilves pääsee pesiytymään uuteen kotiinsa, kovaa tahtia valmistuvalle uudelle Tammelan stadionille. Ratinan kotiyleisölle on luvassa erityisherkkuja, kun Suomen Cupin pokaali on näytillä viimeisen Veikkausliigan kotiotteluun saapuville kannattajille.

Viikonlopun tunnelmiin kannattaa virittäytyä siis esimerkiksi kuvauttamalla itsensä Suomen Cupin kiertopalkinnon, eli Antero Nymanin muistopokaalin, kanssa. Paikalla on myös Suomen Cupin mestarijoukkueen pelaajia.

Kannattaa siis saapua ajoissa paikalle, sillä Happy Hour -tarjoukset ovat voimassa stadionin anniskelupisteillä porttien aukeamisesta ottelun alkuun saakka (klo 17-18). Kaikki ennakkoliput pääkatsomoon ovat nyt myynnissä 10€ hintaan!

Lauantaina 50-v. syntymäpäivälleen omien sanojensa mukaan elokuvamaisen huipennuksen saanut Joni Lehtonen kertasi muutaman päivän reflektoinnin ja arkeen palaamisen jälkeen ikimuistoista päivää, mutta suuntasi myös katseita seuraavaan pelilliseen haasteeseen ja asetti tavoitteeksi jättää Ratinalle voitokkaat jäähyväiset:

”Eihän tuommoista oikeasti tapahdu kuin elokuvissa… Perhe oli paikalla, paljon faneja ja hieno tunnelma pelissä. Sitten pystyttiin hienolla, viihdyttävällä futispelillä voittamaan se kannu. Kaikki meni käsikirjoituksen mukaan. Olen tosi onnellinen ja iloinen myös siitä, että saatiin Ilves-ihmisille ilonaiheitta ja oli aistittavissa miten tärkeä asia tämä oli monelle.

”Toki kahdessa viimeisessä pelissä huomioidaan myös tulevaisuuden asioita, mutta joukkueelle annettu viesti on ollut, että halutaan jättää hieno muisto viimeisestä ottelusta Ratinassa ja päättää se aikakausi voitolla. Pelaajat on siihen sitoutuneita, juhlat on juhlittu ja työnteko on taas käynnissä. Seuraavaan peliin sitten taas keksitään uudet kannustimet, mutta uskon, että ollaan perjantaina valmiita kaatamaan AC Oulu”, vakuuttelee Lehtonen.

Jonin tuorein haastattelu kuunneltavissa kokonaisena tuoreimmassa Ilveksen Viikko -podcastin jaksossa (ilmestyy keskiviikko-illan aikana).

Ilveksen AC Oulun välinen ottelu pyörähtää käyntiin klo 18.00, mutta saavuthan mahdollisuuksien mukaan jo heti klo 17, niin ehdit halutessasi kuvauttaa itsesi Suomen Cupin pokaalin kanssa ja hyödyntää Happy Hour -tarjouksia! #ParastaAikaaYhdessä

 

Artikkelikuva: Jimi Soinila