Ilves Edustus Oy ja Ilves Stadion Oy vahvistavat organisaatioitaan

Ilves Edustus Oy vastaa joulukuun alusta asti uuden Tammelan stadionin operoinnista. Tämän takia yhtiö vahvistaa ja uudelleen järjestelee organisaatiotaan. Urheilullisten, taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden saavuttamiseksi, yhtiössä on tunnistettu tarve kahdelle uudelle toimenkuvalle; urheilutoimenjohtajalle, joka vastaa Ilveksen huippujalkapallon urheilutoiminnan organisoinnista ja stadionpäällikölle, joka vastaa Tammelan stadionin operatiivisen toiminnan kehittämisestä. 

Ilveksen urheilutoimenjohtajana syksyn -23 aikana aloittaa Miika Takkula, jonka osaaminen ja kokemus huippujalkapallon parissa tukee Ilveksen kehityksen suuntaa. Takkula toimi Helsingin Jalkapalloklubissa 15 vuoden ajan (HJK junioripuolella 2008-2019) ja viimeisimpänä tänä vuonna 40-vuotis syntymäpäiviään juhlinut jalkapallotoimija työskenteli HJK Oy:n Urheilujohtajana vuodesta 2019 tähän kauteen ja Ilvekseen siirtymiseensä asti. 

Kiimingistä kotoisin olevan entisen jalkapalloilijan kolmivuotiskautta HJK:n urheilutoimenjohtajana voidaan pitää monella mittarilla onnistuneena. HJK:n uudistaessa urheilutoiminnan johtoryhmäänsä lokakuussa 2018, kuvailtiin Takkulan roolin “keskittyvän nimenomaan strategian jalkauttamiseen, laadukkaan arjen luomiseen ja pelaajakehitykseen läpi seurayhteisön” ja Miikan antaneen “vahvat näytöt sisältö- sekä johtamisosaamisestaan”.   

 Takkulan neljä kokonaista kautta urheilujohtajana olivat Klubin kannalta menestyksekkäitä. Klubin miesten edustusjoukkue voitti Suomen mestaruuden vuosina 2020, 2021 ja 2022, sekä eteni ensin UEFA:n Konferenssiliigaan (syksyllä 2021) ja seuraavana vuonna Eurooppaliigaan, jossa joukkue kohtasi eurooppalaisen jalkapallon jättiläisiä, kun AS Roma ja Real Betis osuivat samaan alkulohkoon.  

Nyt Ilveksessä aloittavan Takkulan ensimmäisiin työtehtäviin kuuluukin seuran toimintaan ja henkilöstöön tutustuminen, sekä urheilustrategian terävöittäminen yhdessä toimivan johdon kanssa: ”Tartun tähän hienoon mahdollisuuteen täynnä uskoa, koska tiedän Ilveksessä olevan valtavasti mittaamatonta potentiaalia. Tammelan uusi stadion ja Ilveksen jo nyt monilta osin laadukas junioritoiminta tarjoavat mahdollisuuden nousta Suomen huipulle jo suhteellisen lyhyessä ajassa. Ensimmäisenä tavoitteena on kehittää Ilveksen huippujalkapallon rakenne ja toiminnot kilpailukykyiseksi kaikilla tasoilla. Pitkän aikajänteen tavoitteena on jalostaa Ilveksen Suomen parhaista olosuhteista. sekä ahkerista ja osaavista henkilöistä oikeilla paikoilla, tyrmäävä kilpailuetu. Tuon mukanani paljon kokemuspääomaa voittavasta kulttuurista, sekä tiedolla johtamista. Lähdemme rakentamaan Ilveksen voittavaa kulttuuria yhdessä heti ensimmäisestä päivästä lähtien”, kertoo Takkula.
 

Pitkään Ilveksen organisaatiossa eri tehtävissä työskennellyt Toni Hevonkorpi aloittaa Tammelan stadion Oy:n stadionpäällikkönä ja hänen tehtävänään on jatkossa vastata Tammelan stadionin operatiivisesta kehittämisestä.  

 Tammelan stadionin operoinnin yhtenä tavoitteena on tuoda pitkässä juoksussa Ilveksen liiketoimintaan merkittävää kasvua. Ilves on operaattorina vankasti sitoutunut järjestämään monipuolisia tapahtumia jalkapallon, muun urheilun, kulttuurin ja viihteen alalla. Aktiivinen toiminta erilaisine toimintoineen tulee tuottamaan hyvinvointia jalkapallon lisäksi myös Tammelan ja Kalevan alueen palveluyrityksille.

Hevonkorpi on ollut Ilveksen edustajana mukana stadionhankkeessa sen alkumetreiltä asti ja hänellä on erinomainen näkemys stadiontoiminnan kestävään ja vastuulliseen kehittämiseen. Hänellä on myös kattava kontaktiverkosto mm. Ilves-perheeseen, muihin tamperelaisiin seuroihin, sekä pirkanmaalaisiin yrityksiin:

”On hienoa päästä rakentamaan Ilveksen tulevaisuutta uuden upean Tammelan stadionin avulla. Olen jo pitkään työskennellyt tämän stadionhankkeen parissa, ja nyt operointipäätöksen tultua, tuntuu siirtymä stadionin palvelukseen luonnolliselta. Haluamme rakentaa Tammelasta Ilveksen uuden kodin, jonka luomien mahdollisuuksien avulla pystymme nostamaan koko seuran toimintaa seuraavalle tasolle. Samalla haluamme kehittää Tammelasta stadionin, joka tukee Ilveksen lisäksi koko tamperelaisen ja suomalaisen jalkapallon kehittymistä. Innostuneena jatkamme työtä kohti stadionin avaamista. Samalla haluan tässä yhteydessä toivottaa Miikan tervetulleeksi keltavihreään perheeseen”, kommentoi Hevonkorpi. 

Niin Ilves Edustus Oy:n kuin Ilves Stadion Oy:nkin toimitusjohtajana toimiva Risto Niklas-Salminen on tyytyväinen tilanteeseen, josta organisaatioita päästään kehittämään: 

“Toivotan Miikan sydämellisesti tervetulleeksi kehittämään Ilveksen huippujalkapallo-osastoa ja Tonin kanssa on hienoa lähteä kehittämään poikkeuksellista stadiontarinaa”, kommentoi Niklas-Salminen.