Ilves aloittaa Suomen Cupin kotiottelulla SJK:ta vastaan

Veikkausliigan sarjataulukossa tasapisteissä neljäntenä ja viidentenä olevat Ilves ja SJK kohtaavat Tammelan Stadionilla kahdesti viiden päivän sisään. Ensimmäisenä vuorossa on Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelu, joka käynnistyy lauantaina klo 18.00.

Hallitseva Suomen Cupin mestari Ilves pääsee aloittamaan cup-taipaleensa viidenneltä kierrokselta, kun taas vastassa oleva SJK on pelannut tämän kauden kilpailussa jo kaksi ottelua. Viime kaudella Ilveksen cup-juna puksutti päätyyn asti, kun FC Honka kaatui finaalissa Helsingin olympiastadionilla maalein 1–2. Seurahistorian neljäs Suomen Cupin voitto toi Ilvekselle paikan UEFA:n Konferenssiliigaan tälle kaudelle.

– ⁠ Ilveksen viime kausi huipentui cup-voittoon, mikä oli mahtava suoritus joukkueelta. Voittaminen itsessään oli kova juttu, ja sen seurauksena saamme myös pelata europelejä tällä kaudella, kommentoi päävalmentaja Joonas Rantanen.

Veikkausliigassa Ilves palasi voittokantaan keskiviikkona, jolloin useista poissaoloista kärsineet keltavihreät kaatoivat vieraissa FC Interin maalein 0–2 ja vahvistivat asemiaan kamppailussa sarjan kärkisijoista. Joukkueen kokoonpanosta puuttuivat Vincent Ulundu, Aapo Mäenpää, Mohammed Umar, Lauri Ala-Myllymäki, Noel Hasa, Matias Kivikko Arraño sekä pelikiellossa ollut Joona Veteli.

Turussa maaleista vastasivat Ilveksen alkukauden kaksi parasta maalintekijää. Santeri Haarala viimeisteli viidennen maalinsa Veikkausliigassa ja vaihdosta kentälle tullut Roope Riski neljännen osumansa. 17-vuotias Ilves-kasvatti Arttu Tulehmo teki ottelussa ensiesiintymisensä Suomen pääsarjassa. Kapteeni Otso Virtasen tilillä on nyt kuusi nollapeliä Ilveksen kahdestatoista ottelusta Veikkausliigassa.

– Tiiviissä otteluohjelmassa on tosi tärkeää palautua fyysisesti, mutta myös henkisesti rentoutua ja sitten latautua uudestaan pelaamaan. On myös erittäin kiva palata kotiin parin vieraspelin jälkeen. Meille on selkeää, missä asioissa lauantaina on onnistuttava ottaaksemme jatkopaikan, sanoo Rantanen.

Ilveksen poissaololista on lyhenemässä lauantain Suomen Cup -otteluun.

– Haluamme pärjätä kaikissa kilpailuissa ja valmistaudumme tähän otteluun samalla tavalla kuin muihinkin. Tietysti aika pelien välillä on lyhyt, kun pelasimme keskiviikkona edellisen kerran. Saamme kuitenkin takaisin kokoonpanoon ainakin Joona Vetelin, Vincent Ulundun ja Matias Kivikko Arrañon.

SJK vei nimiinsä kauden aiemmat kohtaamiset

Lauantain vierasjoukkue SJK voitti Suomen Cupin kolmannella kierroksella Rollon Pojat vieraissa maalein 0–8 ja neljännellä kierroksella OLS:n viime minuuttien osumalla 1–2. Toukokuun 8. päivä pelatussa OLS-ottelussa SJK:n maaleista vastasivat Kasper Paananen ja Tuomas Koivisto.

Veikkausliigassa seinäjokelaisilla on alla 3–1-kotivoitto EIF:stä, mitä edelsivät 4–1-tappio HJK:lle ja 0–2-tappio IFK Mariehamnille. Keskiviikkona EIF-ottelussa SJK:n maalintekijöinä toimivat Rasmus Karjalainen, Pyry Hannola ja Jaime Moreno.

SJK:n maalipörssiä johtaa Jaime Moreno, joka on osunut yhdessätoista pelaamassaan Veikkausliiga-ottelussa viisi kertaa. Kasper Paanasella maaleja on neljä ja Rasmus Karjalaisella kolme. Veikkausliigan toukokuun joukkueeseen valittu Pyry Hannola on kerännyt kahden maalinsa lisäksi viisi maalisyöttöä. Samaan syöttösaldoon on yltänyt Valentin Gasc, joka on onnistunut maalinteossa kerran. Päävastuuta joukkueen maalinsuulla on kantanut Roope Paunio, jonka ohella tolppien välissä on nähty Miquel Rodriguez kahdessa ottelussa.

Ilves ja SJK kohtasivat Veikkausliigassa Seinäjoella 19. huhtikuuta, jolloin kotijoukkue otti voiton maalein 1–0. Ottelun voittomaalin laukoi Jaime Moreno rangaistuspotkusta 34. minuutilla. Ilves pelasi maalintekoa lukuun ottamatta hyvän ottelun, mutta työntekoa ja painostusta ei palkittu. Liigacupissa 24. helmikuuta Ilves taipui SJK:lle vieraissa lukemin 3–1 pelattuaan 70 minuuttia vajaalla. SJK:n maaleista vastasivat kahdesti osunut Jaime Moreno ja Kasper Paananen. Ilveksen kavennuksen teki Santeri Haarala.

Ilves–SJK-ottelun voittaja kohtaa Suomen Cupin kuudennella kierroksella otteluparin FC Inter 2–VPS voittajan.

Lue myös: Otteluinfo

Suomen Cupin 5. kierros: Ilves–SJK
Lauantaina 15.6. klo 18.00
Tammelan Stadion
Tammelankatu 25
33500 Tampere
Osta liput: Lippu.fi
Ottelulähetys: Ruutu.fi