Sebastian Suvanne, Berkin Özcelik ja joukkueen psyykkinen valmentaja Henna Hukkanen valmiina viikon päästä alkavaan kauteen.

Ilves/2:n kuulumiset ja katsaus alkavaan kauteen

Ilves/2-joukkue on valmiina ensi viikolla alkavaan sarjakauteen Miesten Kakkosessa. Toiminnallisesti Ilves Edustus Oy:n alle siirretyn reservijoukkueen pelaajakehitysarkeen on panostettu merkittävästi tulevan kauden alla.

Joukkueen pelaajiston viimekauden ydinrunko jatkaa suuressa määrin myös tulevalla kaudella. Tämän lisäksi Ilveksen B-junioreista joukkueen mukaan on nostettuna nuorten maajoukkuepelaajat Eetu Turkki (s.2007), Miko Koivuniemi (s.2007) ja Otto Tiitinen (s.2008) sekä Veikkausliiga-joukkueen mukana harjoittelevat U17-maajoukkuepelaajat Arttu Tulehmo ja Tomas Sovelius. Joukkuetta on myös vahvistettu muutamalla seuran ulkopuolelta tulevalla pelaajalla, kun Honka Akatemiassa viime kaudella pelannut nuorten maajoukkuepuolustaja Sebastian Suvanne (s. 2006) sekä Oulun Herculesta Miesten Kakkosessa edustanut laitahyökkääjä Deniz Kocol liittyivät talvikauden aikana joukkueeseen. Tämän lisäksi joukkueessa pelaa tällä hetkellä testisopimuksella senegalilainen vasenjalkainen keskuspuolustaja Seckou Mballo (s. 2005).

Myös valmennustiimiä on hiljattain vahvistettu, kun espanjalainen Enric Vila Ortega saapui päävalmentaja Guillem SantesmasesinJoonas Laurikaisen, Mika Lahtisen, Marko Pirilän sekä Veeti Mansukosken avuksi. Enric Vila Ortega keskittyy talenttivalmentaja Mika Lahtisen tavoin joukkuevalmennuksen lisäksi myös pelaajien yksilövalmennukseen.

Joukkue on pelannut vahvan pre-seasonin ja aloittaa kauden hyvistä lähtökohdista. Päävalmentaja Guillem Santesmases antaa joukkueelleen kiitosta pre-seasonin työskentelystä ja lähtee hyvillä mielin kohti alkavaa sarjakautta.

– Viimeinen harjoituspelimme sinetöi pre-seasonin. Kaiken kaikkiaan olemme sitä mieltä, että olemme käyttäneet tämän prosessin aikana jokaista harjoitusta, viikkoa ja peliä kehittyäksemme niin joukkueena kuin yksilöinä. Pelasimme harjoitusotteluita eri sarjatasojen joukkueita vastaan, sisältäen niin ylemmän sarjatason, alemman sarjatason kuin myös oman sarjatasomme joukkueita. Lisäksi pelasimme harjoitusotteluita eri maiden joukkueita vastaan saadaksemme kokemusta ja oppia erilaisista konteksteista. Odotamme innolla kilpailullisten otteluiden alkua, ja kehityksemme sekä kasvumme jatkumista matkan varrella, Santesmases tunnelmoi pääsiäisen vieton lomasta.

Joukkueen pelaajisto kokonaisuudessaan kaudelle 2024:

Maalivahdit

1 Lucas Väyrynen (myös edustusjoukkue)

12 Sakari Korri

Puolustajat

2 Konsta Lintilä

3 Ammad Chaundhry A

5 Elias Valli

6 Tomas Sovelius (myös edustusjoukkue)

16 Aaron Nagy

19 Jaakko Moisio A

21 Joona Hallivuori

25 Sebastian Suvanne

26 Samuel Huotari A

31 Seckou Mballo

71 Eetu Turkki

Keskikenttäpelaajat

8 Topi Ala

11 Berkin Özelic

13 Juho Pietola C

17 Miko Koivuniemi

20 Elias Asikainen

22 Iiro Talvitie A

23 Jooseppi Bouhlal

28 Otto Tiitinen

29 Deniz Kocol

Hyökkääjät

7 Justus Ojanen

9 Oskari Paavola

10 Lauri Orava

27 Rasmus Väisänen

Joukkue aloittaa Miesten Kakkosen ottelunsa sunnuntaina 7.4. vierasottelulla Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan. Ensimmäisen kotiottelunsa joukkue pelaa Tammelan Stadionilla torstaina 11.4. klo 19:00 paikallisvastustaja Ilves-Kissoja vastaan. Katso joukkueen koko Lohko B:n otteluohjelma TÄSTÄ!

Veikkausliigan kausikortilla pääsy myös Ilves/2:n otteluihin. Tiedotamme irtolipunmyynnistä lähiaikoina.