Ilves/2 koki vierastappion terävämmin viimeistellyttä Honka Akatemiaa vastaan

Miesten Kakkosen avauskierros pyörähti eilen käyntiin ja Ilves/2 aloitti urakkansa Espoosta Honka Akatemian vieraana. Kahden erittäin nuoren ja energisen joukkueen kohtaaminen oli ennakoidun kovatempoinen ja tasainen.Kotijoukkue oli aavistuksen parempi ja varsinkin terävämpi viimeistelyssään ja nappasi 3-1 kotivoiton.
Honka Akatemia – Ilves/2  3-1 (0-0)

Maalit:

51′  1-0 Antti Könönen

62′  1-1 Jonne Koistinen

71′  2-1 Aleksi Tanninen (rp)

90+4′  3-1 Aleksi Tanninen

Valmentaja Topi Priha oli tappiosta huolimatta suhteellisen tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

”Peli oli aika tasainen, pystyimme pitämään palloa melko pitkiäkin aikoja vastustajan kenttäpuoliskolla aggressiivisella puolustuksella. Emme kuitenkaan saaneet yläalueella riittävästi pallonriistoja, varsinkaan avausjaksolla. Tyypillinen kauden aloituspeli,joka nyt vaan sattui kääntymään noin päin.”

Ottelu oli erittäin kovavauhtinen ja -tempoinen, täysin voitettavissa ollut ottelu. Meidän murtavat syötöt jäivät vastustajan linjaan silloin, kun pääsimme keskialueen yli kuljettamaan. Siinä ehkä suurin syy, miksemme onnistuneet useampaa maalia tekemään.”

Toisen jakson alussa jäätiin ehkä vähän jälkeen ja Honka pääsi tekemään maalinsa. Saatiin kuitenki melko nopeasti tasoitus, kun (Jonne) Koistinen puski hienosti (Juho) Pietolan vaparin sisään.Sitten harmittavan yläalueen pallonmenetyksen jälkeisestä vastahyökkäyksestä Honka sai pilkun, jonka laittoivat sisään. Kovasti haettiin vielä tasoitusta, mutta sitäemme saaneet. Aivan ottelun lopussa kun meillä oli pelaajia paljon ylhäällä, pääsi Honka vielä tekemään yhden osuman”.

PoItiivista oli myös kuuden uuden debytantin esiintyminen miesten sarjoissa. Avauksessa olivat joukkueen kuopus 06-syntynyt Johannes Viitala, 04-syntynyt Ammad Chaudhry sekä vaihdosta tulleet 05-syntyneet Samuli Huotari,Justus Ojanen, Iiro Talvitie sekä 04-syntynyt Elias Asikainen. Avauksen keski-ikä oli 19,3v ( syntymävuoden mukaan), joka osoittaa pelajakehityksen olevan loistavalla mallilla. Hienoa, että nuoria pelaajia tulee tälle tasolle vuosittain ja nostavat koko ajan kilpailua ylöspäin.

Joukkuen seuraava ottelu on tiistaina 2.5. Silloin matkustetaan perinteiseen Suomen Cup -otteluun Turkuun, Inter 2:n vieraaksi. Kakkosen kotiavaus on puolestaan lauantaina 6.5. Luvassa kiihkeä paikalliskamppailu Tampere Unitedia vastaan.

Ilveksen kokoonpano:

1 Johannes Viitala (mv)

3 Ammad Chaudhry 85′ -> 26 Samuel Huotari

4 Jonne Koistinen (kapt.)

5 Elias Valli

8 Emmanuel Patut 62′ -> 20 Elias Asikainen

9 Oskari Paavola

10 Lauri Orava 85′ -> 30 Iiro Talvitie

13 Juho Pietola

19 Jaakko Moisio 62′-> 18 Lasse Pentti

25 Leo Kyllönen

28 Akseli Lähteenmäki 62′ -> 7 Justus Ojanen

Vaihtopelaajat.

12 Ledian Hyseni