Felipe Aspegren jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

30-vuotias monipuolinen puolustuspään pelaaja Felipe Aspegren on allekirjoittanut jatkosopimuksen, joka kattaa kauden 2025 ja sisältää option kaudesta 2026.

Kaudelle 2023 paluun Ilvekseen tehnyt Aspegren on tuttu näky kannattajille jo takavuosilta. Ilvekseen vuonna 2016 siirtynyt Felipe pelasi keltavihreässä paidassa useamman vuoden ennen siirtoaan KuPSiin kesällä 2021. HJK:n kasvatti on vakiinnuttanut paikkansa Ilveksen avauskokoonpanossa ollen merkittävässä roolissa joukkueen puolustuspään pelaamisessa ja tuoden valmennukselle vaihtoehtoja pystyessään pelaamaan myös muita pelipaikkoja niin puolustuksessa kuin keskikentälläkin.

Aspegren debytoi myös A-maajoukkueessa, Huuhkajissa, 9.1.2023 ottelussa Ruotsia vastaan. A-maajoukkuekutsu oli kokeneelle pelaajalle ensimmäinen, mutta Aspegren on edustanut Suomea myös U21- ja poikamaajoukkueissa. Kaudella 2023 Aspegren tuli valituksi myös Veikkausliigan huhtikuun joukkueeseen ja kauden päätteeksi Felppu pääsi nostamaan Suomen Cupin mestaruuspyttyä Ilveksen voittaessa FC Hongan maalein 1–2 Helsingin Olympiastadionilla. Suomen Cupin mestaruus oli Aspegrenille toinen Ilveksen paidassa, ja koko uran kolmas, Felpun ollessa myös KuPSin Suomen Cupin mestaruusjoukkueessa vuonna 2022. Aspegren on voittanut myös kertaalleen Liigacupin SJK:n paidassa vuonna 2014.

Taitavana ja monipuolisena pelaajana tunnetuksi tullut Aspegren on kertaalleen voittanut Veikkausliigan syöttöpörssin kaudella 2020 kahdeksalla maalisyötöllään. Kaudella 2019 Ilveksessä pelatessaan Aspegren valittiin Veikkausliigan tähtikentälliseen oikeaksi laitapuolustajaksi. Virallisia otteluita Ilveksen edustusjoukkueessa hänelle on kertynyt yhteensä 198 kappaletta, joissa on syntynyt kaksi maalia sekä 15 maalisyöttöä. Rauhallinen ja pidetty joukkuekaveri tuo Ilvekseen rutkasti kokemusta, sillä Veikkausliiga-otteluita Felpulle on kertynyt jo komeat 228 kappaletta.

Aspegren on vakuuttunut Ilveksen tulevaisuuden näkymistä ja lähtee tulevaan kauteen positiivisin tunnelmin.

– Hyvät fiilikset jatkosopimuksesta sekä myös Ilveksen uudesta projektista. Takkula esitteli minulle Ilveksen projektin ja se sai minut kiinnostumaan sekä tekemään jatkosopimuksen. Tulevaisuuden tavoitteet ovat Suomen mestaruudessa. Puitteet täällä Tammelan Stadionilla ovat kohdillaan ja täällä on hyvä treenata ja pelata. Toivottavasti myös yleisö löytää perille tulevien kausien otteluihin, Aspegren kommentoi tunnelmiaan.

Ilveksen urheilutoimenjohtaja Miika Takkula on luonnollisesti tyytyväinen merkittävän jatkosopimuksen syntymisestä.

– Hienoa, että pääsimme jatkosopimukseen kohta jo Ilves-ikonin maineessa olevan Felpun kanssa, joka tuo paljon kokemusta ja pallollista osaamista joukkueeseen. Felppu näytti hienoa johtajuutta tekojen kautta pelikentällä viime syksyn haastavina hetkinä ja osoitti että Ilves seurana merkitsee hänelle paljon. Tämä kokemuspääoma on erittäin tärkeää, kun rakennamme nyt uutta tarinaa ja luomme perustaa Ilveksen menestykselle. Monipuolisena pelaajana hän antaa valmennukselle monia vaihtoehtoja peluutukseen, Takkula iloitsee.

Felppu ja koko Ilveksen joukkue aloittaa Veikkausliiga-kautensa tulevana lauantaina 6.4. Tammelassa FC Lahtea vastaan kello 17.00. Liput Tammelan Stadionin ensi-iltaan ovat myynnissä – hanki lippusi ikimuistoiseen otteluun TÄSTÄ!