Lauri Ala-Myllymäen maalista huolimatta HJK vei voiton päivän harjoitusottelussa

Ilves kohtasi lauantaina Helsingissä pelatussa harjoitusottelussa HJK:n. Ilveksen osalta tämän päivän peli oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun joukkue pelasi tai harjoitteli ulkona, sillä ottelu pelattiin HJK:n kotikentällä Bolt Arenalla. Läpi ottelun jatkunut lumisade muutti Boltin viheriön täysin valkoiseksi ja tämän takia sekä ensimmäinen että toinen puoliaika lopetettiin ennen aikaisesti, koska kentän rajat eivät olleet enää nähtävissä. Muutenkin sääolot vaikeuttivat osaltaan molempien joukkueiden peliä.

HJK onnistui kahdesti maalinteossa ensimmäisellä puoliajalla

Ilves aloitti ottelun pirteästi, mutta puoliajan edetessä isäntäjoukkue otti pallohallinnan itselleen. Ottelua oli pelattu vain viisi minuuttia, kun kotijoukkue HJK siirtyi johtoon. Santeri Hostikka eteni vasenta laitaa ja hän syötti pallon maata pitkin maalin eteen. Ilveksen puolustaja liukastui liukkaalla kentällä ratkaisevassa paikassa epäonnistuen syötönkatkossa. Näin pallo meni suoraan maalin eteen nousseelle Tuomas Ollilalle, jonka laukaus päätyi maalin perukoille muuttaen matkalla suuntaa Ilves-puolustajan jalasta. Ottelun 11. minuutilla Ilves oli lähellä tasoitusta Sabit Jamesin toimesta. Jamesille pelattiin pystysyöttö oikeaan laitaan ja hän ehti palloon ennen HJK:n maalivahtia. James onnistui ohittamaan maalivahdin ja laukomaan kohti tyhjää maalia, mutta viime hetkellä HJK:n puolustaja liukui väliin torjuen laukauksen kulmapotkuksi.

Jamesin tilanteen jälkeen ottelu jatkui HJK:n hallinnassa ja Ilveksen maalilla Otso Virtanen esittikin kaksi hyvää torjuntaa pitäen lukemat 1-0:ssa. Kesken kotijoukkueen hallinnan Ilves oli jälleen lähellä tasoitusta, kun ottelun 33. minuutilla Yusif Moussan kova kaukolaukaus oli lähellä painua maaliin, mutta Ilveksen harmiksi pallo meni hiuksen hienosti maalin yli. Ensimmäisen puoliajan viimeinen kosketus palloon siirsi HJK:n 2-0 johtoon. Kotijoukkue pelasi hienolla syöttökombinaatiolla pallon maalin eteen Bojan Radulovicille, joka sijoitti pallon maaliin, siirtäen HJK:n 2-0 johtoon. Ottelun tuomari vihelsi saman tien ensimmäisen puoliajan päätökseen, kun puoliaikaa oli pelattu 40 minuuttia.

Lauri Ala-Myllymäki laukoi kauden ensimmäisen maalinsa toisella puoliajalla

Ottelun toinen puoliaika oli tasaisempi kuin ensimmäinen puoliaika. Molemmat joukkueet onnistuivat puoliajan aikana kertaalleen maalinteossa rangaistuspotkusta. Ensimmäisenä HJK sai rangaistuspotkun ottelun 60. minuutilla Ilveksen käsivirheen seurauksena ja sen laukoi maaliin Tuomas Ollila. Ilves sai puolestaan oman rangaistupotkunsa ottelun 77. minuutilla HJK:n käsivirheen seurauksena ja Lauri Ala-Myllymäki laukoi sen varmasti maaliin kaventaen lukemiksi 3-1. Ilves sai pallon jo kertaalleen aiemmin HJK:n maaliin ottelun 73. minuutilla Djair Parfitt-Williamsin toimesta, mutta keltapaitojen hämmästykseksi tilanne vihellettiin paitsioksi.

Ilveksen kannalta ottelun paras anti oli ensimmäinen pelikokemus ulkokentältä tällä kaudella. Osalle pelaajista ottelu oli puolestaan uran ensimmäinen talvisissa oloissa pelattu ottelu ja tästä saatu kokemus on tärkeää tulevan kevään otteluita silmällä pitäen. Seuraavan kerran Ilves pelaa jo tulevana keskiviikkona, kun joukkue matkustaa Saloon SalPan vieraaksi. Tuohon peliin odotetaan jo muutaman pelaajan palaavan kokoonpanoon sairasvuoteelta.

HJK – Ilves 3-1 (2-0)
5′ 1-0 Ollila
40′ 2-0 Radulovic
60′ 3-0 Ollila
77′ 3-1 Ala-Myllymäki