Ilves matkustaa Helsinkiin HJK:n vieraaksi

 

Vajaan kuukauden päästä alkavaan Veikkausliigaan valmistautuva Ilves pelaa neljä harjoitusottelua maaliskuun aikana. Kenraaliharjoitukset alkavat heti kovan HJK:n kohtaamisella Bolt Arenalla tänään lauantaina.

Liigacupista täpärästi pudonnut Ilves palasi alkuviikosta omatoimijaksoltaan takaisin joukkueharjoittelun pariin. Joukkueen piti jo tämä viikko harjoitella ulkona Kaupin tekonurmella, mutta pakkaset pitivät joukkueen vielä sisätiloissa Pirkkahallissa.

Ottelutuntumaa Ilves pitää yllä pelaamalla neljä harjoitusottelua ennen Veikkausliigan alkua. HJK-ottelun jälkeen Ilves käy Salossa SalPa:n vieraana, kohtaa TPS:n Kaupissa ja vierailee toistamiseen Helsingissäkin, tosin sillä kertaa HIFK:n vieraana.

Veikkausliigan lisäksi Liiga cupin välieriin valmistautuva HJK hävisi keskiviikkona SJK:lle. Vaikka Klubi oli ottelussa selkeästi hallitsevampi osapuoli, onnistuivat seinäjokelaiset nappaamaan ottelusta voiton. Tappion sisuunnuttamana Klubi lähtee nälkäisenä isännöimään Ilvestä.

HJK:n riveissä nähtäneen muutama hyvinkin tuttu pelaaja. Viime kaudella keltavihreissä pelanneet Tuomas Ollila ja Kai Meriluoto ovat nyt Klubin riveissä, kuten Ilveksestä maailmalle lähtenyt Maksim Stjopin.

Ilveksen valmennus sai pelaajien tavoin hiukan lepoa rankan kahdeksanviikkoisen harjoittelujakson jäljiltä. Joni Lehtosen mukaan tauon jälkeen joukkue alkaa olla iskukykyinen varsinaisen sarjakauden lähestyessä.

 – Hyvillä mielin lähdetään Klubia vastaan. Huilasimme viikon ja nyt alkuviikon harjoitukset ovat sujuneet erittäin hyvin. Lähdemme nyt paljon iskukykyisempänä liikkeelle, kun raskaamman harjoittelujakson kuormitus on karisteltu pois.

HJK:n iskukyky on joukkueella tiedossa, siihen on viikolla harjoituksissakin ajatuksia suunnattu.

 – Kyllä me olemme tietoisia Klubin vaarallisuudesta ja puolustamista olemme pääsääntöisesti viikolla käyneet läpi. Toki hiukan yläkolmanneksen peliinkin olemme kehitelleet jotain uutta. Olosuhteet Helsingissä on haastavat, on luvattu niin pakkasta kuin lumisadettakin. Klubilla pieni etu siinäkin, että ovat jo harjoitelleet ja pelanneet ulkona. Me vasta totuttelemme raittiiseen ilmaan. Sairastelujen vuoksi meiltä puuttuu muutamia pelaajia.

Ottelu pelataan siis Bolt Arenalla klo 16 alkaen. HJK striimaa ottelun ja se on nähtävissä hjktv:n kautta. Katseluoikeus maksaa viisi (5) euroa.