Ilves voitti KuPS:n vakuuttavasti 3-0

Ilves kohtasi Liigacupin ensimmäisessä kotiottelussa Kuopion Palloseura. Pirkkahallissa pelattu ottelu oli vauhdikas ja paikalle saapunutta yleisöä hemmoteltiin lukuisilla tilanteilla ja kolmella hienolla maalilla. Ilveksen kokoonpanossa oli uutena pelaajana mukana hyökkääjä Sabit James ja huomioitavaa oli myös Lauri Ala-Myllymäen paluu joukkueen aloituskokoonpanoon.

Ensimmäisellä puoliajalla vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vauhdikasta pelaamista. Molemmat joukkueet pyrkivät aktiivisesti maalintekopaikkoihin ja peli aaltoili päästä päähän. Jakson edetessä molemmilla oli hallintajaksonsa sekä maalipaikkansa. Ilveksestä parhaille maalintekopaikoille pääsivät Santeri Haarala ja Sabit James, joille kummallekin pelattiin kaksi hyvää tilannetta, mutta kuopiolaisten puolustus ja viimeisenä lukkona maalivahti Johannes Kreidl onnistuivat tilanteet kuitenkin selvittämään.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 43. peliminuutilla. Tilanne käynnistyi vahvan ottelun pelanneen Tatu Miettusen hienosta katkosta omalla alueella. Tästä käynnistyneestä vastaiskusta Santeri Haarala vapautti Djair Parfitt-Williamsin 1v1 tilanteeseen vasemmalla hyökkäyskaistalla. Djair eteni vahvasti harhauttaen puolustajan, jonka jälkeen hän laukoi pallon varmasti maalin takakulmaan siirtäen Ilveksen 1-0 johtoon.

1-0 numeroissa siirryttiin myös viettämään ottelun taukoa.

Toisella puoliajalla Ilves maalasi kahdesti

Ottelun toinen puoliaika käynnistyi vauhdikkaasti. Ensimmäisen kuuden minuutin aikana sekä Santeri Haaralalla että Djair Parfitt-Williamsilla oli molemmilla paikat lisätä Ilveksen johtoa, mutta Haaralan laukaus suuntautui maalin ohi ja Djairin läpiajon KuPS:n maalivahti Kreidl onnistui peittämään hyvällä vastaantulolla. Huomioitavaa näissä maalipaikoissa oli se, että molemmat syntyivät upean pelin pelanneen Ilves maalivahti Otso Virtasen syötöistä.

Ilveksen ja Djairin päivän toinen maali syntyi ottelun 56. peliminuutilla. Tilanne lähti liikkeelle toppari Mohammed Umarin pitkästä ristipallosta Djairille vasempaan laitaan. Djair otti pallon haltuun ja muutaman kosketuksen jälkeen nosti pallon maalin takakulmaan ohi hölmistyneen Kreidlin siirtäen Ilveksen 2-0 johtoon. Kolmannen maalin Ilves teki ottelun 67. minuutilla. Doni Arifi syötti pallon vastusajan puolustuslinjan selustaan. Sabit James kiihdytti pallon perään ja saman aikaisesti KuPS:n maalivahti Johannes Kreidl lähti vastaan tavoittelemaan palloa. Pelaajat ehtivät tilanteeseen yhtä aikaa ja pallo kimposi eteenpäin kohti kuopiolaisten rangaistualuetta. James ehiti ensimmäinen pallon, otti sen rauhallisesti haltuun ja sen jälkeen hän sijoitti pallon hallitusti ohi tilanteessa mukana olleen puolustajan tyhjään maaliin, 3-0 Ilvekselle.

Kolmannen maalin jälkeen Ilves keskittyi puolustamaan omaa maaliansa ja samalla kytäten mahdollisuuksia iskeä terävillä vastaiskuilla. Muutaman kerran Ilves pääsisikin hätyyttelemään KuPS:n maalia ja eritysiesti vaihdosta kentälle tulleet Oiva Jukkola ja Adam Larsson aiheuttivat energisyydellään painetta KuPS:n puolustukselle. Ilveksen puolustus piti loppuun asti maalinsa puhtaana ja näin ollen ottelu päättyi Ilveksen vakuuttavaan 3-0 voittoon.

Toni Kallio oli tyytyväinen voittoon ja joukkueen peli-ilmeeseen:

Ottelun kokonaiskuvaa ajatellen tämän päivän peli oli selkeästi meidän tämän kauden paras esitys kollektiivisesti. Sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan toteutettiin niitä asioita, joita on harjoiteltu ja joihin tänään oli tarkoitus keskittyä. Lisäksi olemme myös tyytyväisiä joukkueen peli-ilmeeseen ja energisyyteen. Tästä on hyvä jatkaa asioiden työstämistä harjoituskentällä kohti seuraavia otteluita.