Ilves otti viidennen peräkkäisen voittonsa ja nousi sarjakärkeen

3

Kentältä poistot

0

0

Sarjakärkeen noussut Ilves jatkoi voittoputkeaan Tammelan Stadionilla kaatamalla FC Interin maalein 3–0. Keltavihreiden maalintekijöinä toimivat Vincent Ulundu, Anton Popovitch ja Felipe Aspegren. Jatkosopimuksen tehnyt Otso Virtanen torjui kolmannen peräkkäisen ja kauden viidennen nollapelinsä.

Kotiyleisö sai ottelun alla mieluisia uutisia, kun Ilves julkisti maalivahti Otso Virtasen jatkosopimuksen. Ilves-kapteenin uusi sopimus ulottuu vuoden 2026 loppuun asti.

Keskiviikkoillan ottelu käynnistyi tunnustelevasti, eikä ensimmäinen kymmenminuuttinen tarjonnut maalitilanteita. 11. minuutilla Ilveksen johtomaali oli kuitenkin jo lähellä, kun Marius Söderbäck löysi rangaistusalueen rajalta lähteneellä syötöllään puolustuksen selustaan juosseen Santeri Haaralan, joka pääsi yrittämään maalialueen oikeasta kulmasta. Hyökkääjä tavoitteli nostollaan takakulmaa, mutta pallo nousi sekä maalivahti Eetu Huuhtasen että maalin yli.

Edellisestä tilanteesta ei enää kauan avausmaaliin mennyt, sillä 15. minuutilla lukemat muuttuivat 1–0:aan. Perjantainakin Hakaa vastaan osunut Vincent Ulundu jätti rytminvaihdollaan Inter-puolustaja Valentin Purosalon taakseen vasemmalla laidalla, nousi rangaistusalueen sisälle ja lähetti oikean jalan laukauksen takakulmaan.

Ottelun ensimmäinen varoitus nousi 18. minuutilla Interin Mikael Alménille, joka joutui pysäyttämään keskialueella heittämällä ohi menossa olleen Santeri Haaralan. 20. minuutilla Ilveksen toinen maali ei ollut kaukana, kun Anton Popovitchin syöttö tavoitti puolustajan selustaan liikkuneen Oiva Jukkolan. Ilveksen alkukauden tehokkain pelaaja tarjosi vielä syötön keskelle takaviistoon, mutta tällä kertaa vierasjoukkueen puolustus ehti katkaisemaan.

23. minuutilla Marius Söderbäck teki harhautuksellaan tilaa laukaukselle, jonka Eetu Huuhtanen kuitenkin torjui vasemmasta alakulmasta. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteessa Tatu Miettunen pääsi jatkamaan pallon kohti maalia, mutta Inter-maalivahti sai jälleen näppinsä väliin. Toisessa kulmapotkussa Doni Arifi sai päänsä väliin Santeri Haaralan volleyhyn, mutta jatko suuntautui keskelle Huuhtasen syliin.

Ilveksen ensimmäisen varoituksen sai 27. minuutilla Doni Arifi, joka joutui rikkomaan Jean Botuéta 25 metrissä. Florian Krebs pääsi puskemaan Timo Stavitskin antamaan vapaapotkuun, mutta pallo nousi reilusti yli vasemmasta yläkulmasta.

Sarjassamme alkukauden upeat Ilves-maalit nähtiin jälleen uusi luku ottelun 34. minuutilla. Viime ottelun pelikiellossa ollut Anton Popovitch otti Oiva Jukkolan rangaistusalueen oikealta puolelta takaviistoon lähettämän keskityksen rinnalla haltuun eteensä ja tykitti noin kahdeksasta metristä upean puolivolleyn etuyläkulmaan ohi voimattoman Eetu Huuhtasen. Keskikenttäpelaajan ensimmäinen maali Ilves-paidassa vei kotijoukkueen 2–0-johtoon.

Vincent Ulundu väläytteli vielä jakson lopussa nopeuttaan vasemmalla laidalla, mutta lukemiin ei tullut enää muutosta. Ulundun ja Popovitchin maalit veivät Ilveksen tauolle kahden maalin johdossa.

Ottelu pysyy Ilveksen kontrollissa

Kumpikin joukkue teki väliajalla yhden vaihdon. Ilves toi avauspuoliajan lopussa jalkaansa loukanneen Doni Arifin tilalle Maksim Stjopinin ja Inter Valentin Purosalon tilalle Dimitri Legbon.

51. minuutilla Stjopin pääsi puolittain läpi oikealta puolelta, mutta hieman pieneen kulmaan ajautuneessa ratkaisuyrityksessä pallo kimposi Inter-puolustajan kautta kulmapotkuksi. Tilanteesta nousi myös varoitus Interin Luka Kuittiselle. Kulmapotkun jälkitilanteessa Eetu Huuhtanen torjui Vincent Ulundun vasemman jalan laukauksen etuyläkulmasta.

Ilves-maalivahti Otso Virtasen ottelun toinen torjunta tuli 59. minuutilla, kun kapteeni venytti kätensä Jean Botuén viidestä metristä lähettämän tuikkauksen tielle.

Ilveksen kaksi seuraavaa vaihtoa olivat vuorossa 61. minuutilla, kun poissaolojensa jälkeen kentälle palanneet Jorginho ja Roope Riski ottivat Vincent Ulundun ja Marius Söderbäckin paikat. Turkulaisten seuraavat vaihdot tulivat 68. minuutilla, jolloin Axel Kouame ja Matias Tamminen tekivät tilaa Darren Smithille ja Thomas Lahdensuolle.

Maalipaikat olivat toisella jaksolla ensimmäistä puoliaikaa harvemmassa, mutta ottelu pysyi silti Ilveksellä kontrollissa. Interkin sai välillä pallonhallintaa itselleen, mutta osittain myös Ilveksen hieman turhien pallonmenetysten kautta.

Vaihdot jatkuivat 74. minuutilla, kun Interin Iiro Järvinen otti Florian Krebsin paikan. 80. minuutilla Ilveksen Santeri Haarala siirtyi vaihtopenkin puolelle ja neljä edellistä ottelua sivussa ollut Felipe Aspegren palasi kentille.

Interin kolmannen varoituksen sai Timo Stavitski 81. minuutilla. Maksim Stjopin oli perään lähellä viedä Ilveksen kolmen maalin johtoon kulmapotkun jälkitilanteessa, mutta kahdeksasta metristä lähtenyt vasemman jalan laukaus nousi päätykatsomoon. Vierasjoukkue vaihtoi samalla Jussi Niskan tilalle Derik Oseden.

Toisessa päädyssä Ilves-kapteeni Virtanen venyi hienoon torjuntaan, kun Darren Smith pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. Ilves teki viimeisen vaihtonsa lisäajan alussa, jolloin Mohammed Umar tuli kentälle Oiva Jukkolan tilalle.

Keltavihreät pääsivät huudattamaan kotiyleisöä vielä kerran aivan ottelun lopussa. Interin maalivahti Eetu Huuhtanen nousi mukaan vierasjoukkueen kulmapotkuun, minkä Ilves onnistui hyödyntämään saatuaan pallonhallinnan purkunsa jälkeen puolessa kentässä. Maksim Stjopin jakoi pallon vasemmalta keskelle Felipe Aspegrenille, joka lähetti 35 metristä määrämittaisen yli Huuhtasen. Pallo upposi pitseihin ja viimeisteli ottelun loppulukemiksi 3–0.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Ilves ottaa viisi peräkkäistä voittoa jalkapalloliigassa, joka lanseerattiin kaudeksi 1990. Sarjakärkeen nousseen Ilveksen ottelut jatkuvat lauantaina Helsingissä HJK:ta vastaan.

Maalivahti Otso Virtasen kommentit:

– Nyt tämä juttu on lähtenyt lentoon ja pelaamisemme on pirun iloista tällä hetkellä. Kaikki antavat kaikkensa kentällä ja juoksevat varmaan joka pelissä uusia ennätyksiä. Puolustus tekee minun elämäni aika helpoksi. Sarja on maraton, ja tiesimme kyllä koko ajan, että tulemme nousemaan. Emme pelanneet huonosti missään vaiheessa.

Päävalmentaja Joonas Rantasen kommentit:

– Viime perjantain ottelu ja derbyvoitto oli emotionaalisesti iso päivä. Olen tosi tyytyväinen siihen, että saimme sen ulos koneesta ja olimme hyvin valmistautuneita tänään. Hyvä energia ja työmoraali olivat tärkeimmät asiat saada mukaan tähän päivään.

– Peruspelaamisemme on suhteellisen korkealla tasolla tällä hetkellä. Teimme kaksi hienoa maalia ensimmäisellä puoliajalla. Toisen puoliajan alku oli ihan ok, mutta sen jälkeen tuli jakso, joka oli meille vaikeampi. Inter sai erikoistilanteita ja pystyi viemään hyökkäyksiä syvälle, emmekä pysyneet pallossa kovin pitkiä aikoja. Loppujen lopuksi olen kuitenkin erittäin tyytyväinen siihen, missä olemme.

– Katseemme kääntyvät nopeasti lauantaille, johon on lyhyt valmistautumisaika. On iso haaste ja testi edessä, mutta meillä on tosi hyvä tilanne lähteä pelaamaan isoa peliä. Haluamme mennä Helsinkiin pelaamaan meidän omaa jalkapalloamme ja näyttämään, miten me haluamme pelata. Yritämme tietysti saada mahdollisimman hyvän tuloksen aikaiseksi myös Helsingissä.

Ilves–FC Inter 3–0 (2–0)

1–0 Vincent Ulundu 19’

2–0 Anton Popovitch 34’

3–0 Felipe Aspegren 90+5’

Tilastot: Veikkausliiga.com

Ilveksen kokoonpano

1 Otso Virtanen (mv) (C), 5 Juhani Pikkarainen, 16 Tatu Miettunen, 22 Aapo Mäenpää, 19 Oiva Jukkola (4 Mohammed Umar, 90+1’), 6 Doni Arifi (8 Maksim Stjopin, 46’), 14 Anton Popovitch, 7 Joona Veteli, 9 Vincent Ulundu (3 Jorginho, 61’), 29 Santeri Haarala (42 Felipe Aspegren, 80’), 17 Marius Söderbäck (10 Roope Riski, 61’)

Käyttämättömät vaihtopelaajat: 12 Johannes Viitala (mv), 15 Lauri Ala-Myllymäki

Seuraava ottelu

Kiivas ottelutahti jatkuu, kun Ilves kohtaa lauantaina klo 17.00 käynnistyvässä vierasottelussa HJK:n. Seuraavassa kotiottelussa perjantaina 31.5. Tammelan Stadionilla vierailee KuPS. Kotiotteluiden liput ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa – nähdään Tammelassa!