19-vuotias malilaishyökkääjä Méry Traoré liittyy Ilveksen vahvuuteen

Tampereen Ilves on päässyt sopimukseen joukkueessa viime viikot harjoitelleen Méry Traorén kanssa. 19-vuotias (synt. 2003) Malin kansalainen on solminut Ilveksen kanssa kuluvan kauden 2023 loppuun asti ulottuvan lainasopimuksen. Traoré on edustanut Malissa FC Diarraa, josta nuorukainen lainataan Ilvekseen. Sopimuksessa on lainan päätteeksi Ilveksen osto-optio.

Hyökkääjä on edustanut Malin U20-maajoukkuetta ja on Ilveksen miesten edustusjoukkueen valmennuksen käytettävissä jo tulevan lauantain ottelussa.

Malista lähtöisin oleva hyökkääjä on Ilvekselle paljon kaivattu vahvistus hyökkäyspäähän ja otteet harjoituskentällä ovat jo antaneet vihjeitä siitä, että kyseessä on hyvän maalivainun omaava hyökkääjä. Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio muistuttaa, että kyse on nuoresta pelaajasta, jonka kanssa tullaan tekemään paljon töitä, mutta on myös toiveikas Traorén ominaisuuksien ja taitojen suhteen:

”Mery on nyt pari-kolme viikkoa meidän kanssa harjoitellut, ja on ysipaikan pelaaja. Nuori, ei missään tapauksessa vielä täysin valmis, pelaaja, mutta on näyttänyt olevansa hyvä ja tunnollinen harjoittelija. Ominaisuus, jonka takia ollaan hänestä oltu kiinnostuneita, on nimenomaan kyky olla maalin edessä oikeaan aikaan ja viimeistellä niin jalalla kuin päällä. Kyky tehdä maaleja löytyy ja halutaan katsoa mihin suuntaan kehitys menee.

”Maalin edustalla meillä on ollut hieman vaikeuksia, joten hän tuo siihen uudenlaisen vaihtoehdon. Toivotaan, että hän saa loppukaudella onnistumisia ja kehittyy pelaajana, potentiaali on nähtävissä. Kun on kyse nuoresta pelaajasta, joka on ensimmäistä kertaa Euroopassa, niin taktisia asioita hänen kanssaan vielä opetellaan. Mielenkiintoinen maalintekijä tulevaisuutta ajatellen”, summaa Kallio uuden pelaajahankinnan potentiaalista.

Ilves Edustus Oy:n urheilujohtaja Toni Hevonkorpi teki myös totutun pitkää päivää etsiessään joukkueen kaipaamia vahvistuksia ja myös ’Heppa’ on tyytyväinen tuoreimman Ilves-pelaajan hankintaan:

”Kyseessä on nuori pelaaja, jonka toivotaan tekevän meille maaleja! Méry on ollut joukkueen mukana jo hetken ja toivotaan, että hän pääsee pian näyttämään taitojaan kentällä”, kommentoi Hevonkorpi.

Traorén odotetaan olevan jo lauantain HJK-ottelussa kokoonpanossa ja nähtäväksi jää pääseekö nuorukainen ottamaan ensikosketuksena Veikkausliigassa jo pari päivää sopimuksen teon jälkeen.