Yhdistä urheilu ja korkeakouluopiskelut Suomen parhaassa ympäristössä Tampereella – korkeakouluhaku auki 30.3. asti

Anna Olmala on yksi pelaajista, joka on yhdistänyt onnistuneesti opiskelun ja urheilun. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilves jalkapallo toteuttaa yhdessä sidosryhmien kanssa huippupelaajapolkua ja opiskelun yhdistävää kaksoisura-akatemiatoimintaa, niin toisen asteen opiskelijoille kuin myös korkeakouluopiskelijoille.

Ilves on valittu Palloliiton ja Tampereen Urheiluakatemian hybridiakatemia-pilottihankkeeseen, jonka tavoitteena on entisestään vahvistaa kaksoisuramahdollisuuksia urheilun ehdoilla. Ilveksen hybridiakatemiajoukkueina ovat naisten Ykkösen ja miesten Kakkosen joukkueet, tehden yhteistyötä koko pelaajapolun osalta miesten ja naisten edustusjoukkueisiin sekä kansainvälisille kentille saakka.

Kokonaisvaltainen toimintaympäristö koostuu Ilveksen seuravalmennuksen, Varalan urheiluopiston, korkeakoulujen ja Tampereen Urheiluakatemian yhteistyön laadukkaasta lajivalmennuksesta, fysiikkavalmennuksesta, testauspalveluista, psyykkisestä valmennuksesta, hieronta-, lääkäri- ja fysioterapiapalveluista, ravintovalmennuksesta sekä tarvittaessa muista urheilijan tukitoimista, kuten esimerkiksi asuntoasioiden auttamisesta. Tavoitteena tällä on luoda toimintaympäristö, jossa pelaajat voivat keskittyä oleelliseen ja saavuttaa oman potentiaalinsa niin urheilussa kuin opiskelussakin.

Tampere saa kansainvälisen tason uuden Tammelan Stadionin käyttöönsä loppuvuodesta 2023, joka mahdollistaa ympärivuotiset huippuolosuhteet Ilveksen akatemiaympäristöön hakeutuville pelaajille tulevaisuudessa.

Useat huippupelaajat, kuten Lauri Ala-Myllymäki, Naatan Skyttä, Heidi Kollanen ja Nea Lehtola ovat yhdistäneet menestyksekkäästi kansallisen ja kansainvälisen tason huippujalkapallon ja laadukkaan opiskelun Tampereella Ilveksen ympäristössä.

 

Korkeakouluopiskelijan kommentit

Tämänhetkisistä naisten edustusjoukkueen pelaajista muun muassa puolustaja Anna Olmala on yhdistänyt onnistuneesti opiskelun ja urheilun. Ja peräti vielä kahden eri koulun kanssa: Tampereen kuin Oulunkin yliopiston. Naisten edustusjoukkueen kapteenistoon kuuluva Anna opiskelee tietojohtamisen DI-ohjelmassa Tampereen yliopistossa sekä kauppatieteitä maisterivaiheessa Oulun yliopistossa.

”Mulla on onnistunut hyvin opiskelun ja urheilun yhdistäminen, kun korkeakouluopiskelu on melko vapaata ja opinnot on voinut suunnitella joustavasti omien aikataulujen mukaan, esimerkiksi oon päässyt hyvin käymään aina aamutreeneissäkin. Opiskelu tuo mukavaa vastapainoa futikseen!

 

Lisätietoja

Ilveksen, pelaajakehitystoiminnan ja korkeakoulujen yhteishaun osalta antavat tietoa Ilveksen jalkapallojaoston urheilutoimenjohtaja Janne Räsänen, 040 7495 199, janne.rasanen@ilves.fi sekä talenttivalmentajat Biran Jeng (tytöt), biran.jeng@ilves.fi ja Joonas Laurikainen (pojat) joonas.laurikainen@ilves.fi.

Lisäksi lisätietoa voi kysyä myös hybridiakatemia-joukkueiden valmennuksesta vastaavilta Anssi Yliseltä, anssi.ylinen@ilves.fi ja Mika Lahtiselta (miehet), mika.lahtinen@ilves.fi.

Koulujen opinto-ohjaajien yhteystiedot löytyvät oppilaitosten omilta sivuilta.

Korkeakoulujen yhteishakuun sekä opiskelutarjontaan voi tutustua Opintopolun verkkosivuilla: https://opintopolku.fi/konfo/fi/sivu/nain-haet-yhteishaussa-korkeakouluun.

Oletko sinä seuraava huippupelaaja tällä polulla? Tervetuloa Tampereelle.