Tervetuloa Ilvekseen, Abdoulaye Kanté!

Kuva: Jimi Soinila

Tampereen Ilves vahvistaa joukkuettaan oikeajalkaisella keskikenttäpelaaja Abdoulaye Kantélla. 23-vuotias ranskalainen siirtyy Ilvekseen Ekenäs IF:sta. Kantén sopimus kattaa kaudet 2024 ja 2025.

Malin ja Ranskan kaksoiskansalaisuuden omaava Kanté pelasi vakuuttavasti kauden 2023 Miesten Ykkösessä tehden seitsemän maalia. Kanté oli suuressa roolissa nostamassa joukkuettaan Veikkausliigaan, viimeistellen ratkaisevassa ottelussa kaksi maalia. Koko kauden 2023 aikana Kanté teki yhteensä yhdeksän maalia sekä syötti neljä. Suomeen ja EIFiin Kanté saapui Portugalin U23-liigasta Leixõesin riveistä.

Ilveksen urheilutoimenjohtaja Miika Takkula vakuuttui isokokoisen keskikenttäpelaajan otteista loppukauden aikana ja tarjosi sopimusta heti tilaisuuden tultua:

Ilves saa Kantésta fyysisesti vahvan ja työteliään keskikenttäpelaajan, joka nousi ykkösen profiilipelaajaksi menneellä kaudella. Kanté pystyy pelaamaan niin hyökkäävässä kuin puolustavassa roolissa. Uskomme hänessä olevan potentiaalia vielä kehittyä ja nousta profiilipelaajaksi myös monilta osin vaativammassa Veikkausliigan ympäristössä”.

Ison stepin urallaan ottava Kanté suorastaaan puhkuu intoa ja odottaa harjoitusten alkamista positiivisin fiiliksin:

Olen todella innoissani Tampereelle ja Ilvekseen tulosta. Odotan uuden Tammelan stadionin näkemistä kovasti. Aion antaa kaikkeni tälle joukkueelle ja kannattajille. Toivon että pääsemme joukkueena pitkälle Veikkausliigassa ja europeleissä. Tämä on yksi isoimmista stepeistä urallani ja olen iloinen saadessani ottaa sen Ilveksen kanssa”.

Näe Abdoulaye ja muut tämän kauden Ilvekset uudella Tammelan Stadionilla. Kausikorttimyynti on parhaillaan käynnissä, osta omasi tästä!