Liigacupin ottelu FC Haka -Ilves lauantaina Pirkkahallissa – Ilves janoaa voittoa paikallisottelusta

 

Ilveksen toinen Liigacupin ottelu on myös vierasottelu, vaikkakin pelipaikkana on tuttu Pirkkahalli. Haka isännöi nimittäin lauantaina pelattavaa Liigacupin ottelua. Ilves lähtee nälkäisenä hakemaan voittoa ottelusta.

Liigacupin avauskierroksella Ilves pelasi Oulussa 0-0 tasapelin ja Haka puolestaan hävisi vieraskentällä VPS:lle 2-1. Mikäli joukkueet mielivät päästä Liigacupissa eteenpäin, on lauantaina otettava mielellään täysi pistepotti.

Ilves pelasi Oulussa hyvän ottelun, mutta hyvistä maalipaikoista huolimatta ottelu päättyi 0-0 lukemiin. Hakan Liigacupin avausottelussa VPS karkasi 2-0 johtoon. Haka onnistui lopussa kaventamaan kaukolaukauksella, mutta lopulta VPS vei ottelusta voiton. Haka on muutoinkin vielä kauden avausvoittoa, sillä harjoitusotteluissa HJK oli 4–0 parempi ja JäPS:ä vastaan pelattu harjoitusottelu päättyi 3–3 tasapeliin.

Hakan riveissä saatetaan lauantaina nähdä ex-Ilves Tuure Siira, joka siirtyi täksi kaudeksi Hakan mustavalkoiseen peliasuun. Vaasassa koskilaisilla oli yksi testipelaaja mukana, kun 21-vuotias senegalilaistoppari Fallou Ndiaye antoi näyttöjä. Lauantaina joukkueen riveissä nähtäneen myös yksi uusi testipelaajia.

Päävalmentaja Toni Kallio odottaa paikallisottelua ja sen tuomaa lisäjännitystä. Ilveksen peli paranee peli peliltä, kuten pre-seasonilla kuuluukin.

 – Tässä nyt mennään viidettä harjoitusviikkoa ja koko ajan menemme eteenpäin. Olemme käyneet harjoituksissa läpi uusia juttuja, mitä halutaan nähdä lauantain pelissä. Hyvillä mielillä lähdetään otteluun, ei ole mitään isompia murheitakaan. Pieniä kolhuja ja lieviä lihasvammoja joukkueessa on lisäksi flunssaa on ollut liikkeellä jonkun verran, mutta suurimmaksi osaksi ollaan ihan terveitä.

 

Avauspeli Oulussa oli jo paljon parempaa tekemistä kuin harjoituspeleissä, mutta toki parannettavaa vielä riittää.

 – Kokonaisuutena puolustusmuoto ja ne hetket milloin prässätä, toimivat jo ihan ok-tasolla. Vielä tuli kuitenkin yksittäisiä herpaantumisen hetkiä, jolloin muoto hajosi ja Oulu sai muutaman paikan luotua. Tietynlainen kontrolli pallon kanssa olisi välillä voinut olla parempaa. Hyökkäyspäässä oli hyviä aloitteita, kombinaatioita sekä maalipaikkoja, siihen olimme tyytyväisiä vaikkei maaliin asti palloa saatukaan.

Vastustajan vaihtuminen sinällään ei aiheuta muutoksia Ilveksen omaan pelaamiseen, mutta tiettyjä seikkoja Köpi haluaa käydä pelaajien kanssa läpi.

 – Isossa kuvassa ei vastustajan vaihtuminen vaikuta meidän tekemiseemme. Totta kai otamme huomioon sen, että Haka on lähtökohtaisesti pelannut kolmella topparilla, kun taas Oulu pelasi neljän alakerralla. Se tarkoittaa tiettyjen taktisten juttujen ymmärtämistä ja toteuttamista, mitä meidän pitää käydä läpi. Enemmän vastustajan vaihtuminen näkyy mentaalipuolella, kyseessä on kuitenkin paikallispeli.

Joukkueen kapteeni Tatu Miettunen on Köpin kanssa samoilla linjoilla avausottelusta.

 – Oulussa muodossa puolustaminen toimi tosin hyvin, mutta tilanteenvaihdoissa oltaisiin voitu olla vielä vähän terävämpiä.

Yhteistyö uuden maalivahdin on lähtenyt hyvin liikkeelle. Kokeneen Otso Virtasen kanssa on puolustajien helppo tehdä yhteistyötä.

 – Otso on niin kokenut veskari, että yhteistyö on lähtenyt liikkeelle hyvin. Hän antaa selkeitä ohjeita, jotka helpottavat pelaajien toimia kentällä. Hänen edessään pystyy puolustajatkin luottavaisin mielin olemaan.

 

Ilveksen kokoonpanossa on lauantaina mukana jo Oulussakin pelannut ghanalaistoppari Mohammed Umar. Viime viikolla paluun Ilvekseen tehnyt Lauri Ala-Myllymäki saattaa myös olla mukana joukkueen kokoonpanossa.

 

Ottelu alkaa Pirkkahallissa lauantaina klo 14.45 ja ovet C-halliin aukeavat puolta tuntia aikaisemmin. Kyseessä on siis Hakan kotiottelu, joten lipunmyynti ennakkoon tapahtuu Tiketistä.

Messukeskuksessa vietetään samanaikaisesti useampia tapahtumia. Varaudu siihen, että parkkialueet ovat ruuhkaisia sekä maksullisia. Otteluun saapuvilta henkilöiltä ei veloiteta pysäköintimaksua, kerrotaan Hakan toimistolta.