Liigacup jatkuu kiihkeänä lauantaina – KuPS saapuu haastamaan Ilveksen

Ilveksen taival Liigacupissa jatkuu lauantaina Pirkkahallissa, kun vastustajaksi saapuu KuPS uuden päävalmentajansa johdolla. Kiihkeä ottelu pyörähtää käyntiin tuttuun tapaan klo 14.45.

Lauantai-iltapäivä Pirkkahallissa on varmastikin sähköinen, kun Liigacupin voittoa janoava Ilves kohtaa aina vahvan KuPS:n.

KuPS aloitti Liigacupin voittamalla SJK:n vieraissa tanskalaisen Christian Tue Jensenin maalilla. Viime viikonloppuna joukkue kärsi kotonaan 0–1 tappion, kun AC Oulu onnistui lisäajalla laukomaan voitto-osuman.

Kuopiolaisten riveissä on tapahtunut aika lailla liikehdintää viime kauden jälkeen. Ehkä suurin muutos on kuitenkin tapahtunut vaihtopenkillä, missä Pasi Tuutti nousi päävalmentajaksi ulkomaille siirtyneen Simo Valakarin tilalle. Tuutti muistetaan muutaman vuoden takaa valmennustyöstään Ilveksen juniorijoukkueissa.

Pelaajista KuPS:sta Ilvekseen siirtyivät Otso Virtanen, Santeri Haarala sekä SJK:n kautta koukannut Felipe Aspegren.

Uusina pelaajaina KuPS:n riviessä nähdään mm. Hakasta siirtynyt Seth Saarinen, Ruotsista Suomeen palannut Jasse Tuominen sekä kroatialainen Ivan Dominic.

 

Ilves lähtee hakemaan voittoa aktiivisella pelillä. Päävalmentaja Toni Kallio uskoo hyökkäystehojen löytyvän pikapuoliin.

– Oulua vastaan meillä oli hyviä paikkoja, joista yhdeksän kertaa kymmenestä tehdään maali, nyt vaan ei ollut tuurit kohdillaan. Hakaa vastaan meillä oli murtautumisen kanssa pieniä ongelmia, jotka olemme nyt käyneet joukkueen kanssa läpi. Positiivista on kuitenkin se, että koko ajan peleissä näkyy harjoiteltuja asioita ja on vain ajan kysymys, milloin ne konkretisoituvat maalien ja voittojen merkeissä.

Puolustuspelaamiseen Köpi on hyvinkin tyytyväinen.

– Puolustuspelaaminen on näissä kahdessa Liigacupin ottelussa ollut hyvää, lukuun ottamatta paria yksittäistä tilannetta. Ne ovat tulleet siinä vaiheessa ottelua, kun on alkanut tulemaan väsy puseroon. Hakaa vastaan ne maksoivat yhden maalin ja yhden pilkun. Isossa kuvassa kuitenkin oman pään puolustaminen on hyvällä mallilla ja vastustajat on pystytty pitämään poissa parhailta maalintekosektoreilta.

KuPS:n otteita valmennus on luonnollisesti myös vähän tutkinut:

– Heidän molemmat ottelut on kyllä nähty. Pelasivat eri kokoonpanoilla nuo ottelut, joten katsotaan millaisella ryhmällä lähtevät meitä vastaan. Vaihtuvuutta on heilläkin jonkin verran, joten sekin tuo talven peleihin omat muuttujansa ja vaikutuksensa.

Isoja muutoksia Ilveksen kokoonpanossa ei nähdä, mutta yksi uusi kasvo saatetaan nähdä.

– Katz ja Yakubu ovat varmuudella poissa KuPS-pelistä. Yksi testihyökkääjä saattaa olla huomenna mukana kokoonpanossa.

Keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen on luottavaisella mielellä ennen ottelua:

– Paikkoja on peleissä ollut, nyt täytyy vaan laittaa niistä pallot sisään. Täytyy vaan pystyä luomaan vieläkin enemmän uhkaa vastustajan maalille, niin kyllä ne maalit sieltä tulevat.

Pete on tyytyväinen joukkueen tähänastiseen tekemiseen, mutta uskoo paljon parempaa olevan vielä luvassa.

Nyt on ollut todella hyvää tekemistä ihan koko arjessa, vaikkei ole vielä tulostaululla näkynytkään. Olemme selkeästi menossa oikeaan suuntaan ja tehneet oikeita muutoksia peliimme.

Entisen seuran kohtaaminen on edelleen Petellekin kutkuttava paikka.

– Kyllä KuPS:n kohtaaminen aina tuo lisäjännitystä.

 

ENNAKKOLIPUT OTTELUUN TÄÄLTÄ