Kotiavaus Tehtaan kentällä – Ilves hakee avausvoittoa Wissin Interistä

Tampereen Ilves tiedotti viime viikolla, että joutuu olosuhteiden vuoksi pelaamaan ensimmäisen kotiottelunsa Valkeakoskella Tehtaan kentälle. Otteluisäntänä toimii Särkänniemi ja Ilves tarjoaa, yhteistyössä ikonisen elämyspuiston kanssa, otteluun maksuttoman sisäänpääsyn kaikille Ilveksen värejä tunnustaville!  

Tästä johtuen Ilveksen Veikkausliiga kauden 2023 kotiavaus pelataan FC Hakan kotinäyttämöllä, eli legendaarisella Tehtaan Kentällä. Ilveksen vieras tulee Turusta ja entisen Ilves-valmentaja Jarkko Wissin luotsaama FC Inter saapuu toiseen peräkkäiseen vierasotteluunsa 3 pistettä ja Kuopiosta haettu vierasvoitto takataskussaan. Wissin ensimmäinen liigaottelu päättyi merkittävään hauiksen näyttöön, kun vieraskentällä kaatui 1-2 lukemin viime kauden sarjakakkonen ja hallitseva Suomen Cupin mestari Kuopion Palloseura. Timo Stavitskin ja Matias Tammisen maalit riittivät avausvoittoon Interille, jonka riveistä löytyy Wissin lisäksi avauskokoonpanossa nähdyt maalivahti Eetu Huuhtanen ja puolustaja Mikael Almen. Myöskin Ilvestä edustanut Matias Riikonen oli avauskierroksella Interin kokoonpanossa kakkosmaalivahtina.  

Ilveksen kauden avaus päättyi pisteiden jakoon IFK Marienhamnin vieraana. Huolimatta siitä, että ottelu pelattiin avauskierroksen eteläisimmällä pelipaikkakunnalla, niin peliä säesti täydet 90min jatkunut lumi/räntäsade. Ilves kapteeni Tatu Miettunen kommentoi ottelun jälkeen Ruudulle, että kevättalven keleihin on jo kauan sitten totuttu ja sade teki kentästä sopivan liukkaan, jotta peliväline liikkui sujuvasti. Ottelusta kapteeni löysi kehitettävää, mutta myös onnistumisia, etenkin ottelun toisella jaksolla kun Ilves nousi tasoihin ja loi useamman paikan senkin jälkeen, mutta laatu viimeistelyvaiheessa ei ollut riittävä täyteen pistepottiin. 

Päävalmentaja Toni Kallio kertoi ennen avausottelua Ruudun haastattelussa, että joukkueen vahvuudesta puuttui muutamia pelaajia sairasteluiden vuoksi ja Lauri Ala-Myllymäki loukkaantumisen vuoksi. Italiasta kotikaupunkiinsa ja Ilvekseen palannut Ala-Myllymäki kuntouttaa lievää lihasvammaa vielä tulevan viikonlopun ajan, mutta on pian takaisin joukkueen vahvuudessa.  

Tehtaan kentällä nähdään siis yhtä pelaajaa vailla täysivahvuinen Ilves ja keltavihreiden valmennus haluaa varmasti nähdä joukkueen määräävän pelin intensiteettiä ja näyttävän laatunsa kentän kummassakin päässä. Vastassa on nuori Inter joukkue, jonka avauskokooonpanon keski-ikä oli avauskierroksella 24.6 vuotta. Jännittävien nuorten lupausten joukosta löytyy toki myös kokemusta ja laatua, mm. 10 A-maaottelua pelanneen Petteri Forsellin muodossa.  

Ryhmän kokeinen kettu löytyy kuitenkin penkin päästä, kun nuorta ryhmää johtaa Ilveksessä 2019 Suomen Cupin voittanut Jarkko ’Jallu’ Wiss. Toimittuaan Wissin valmennustiimissä Ilves-aikoina, Kallio kenties tuntee tämän tavat toimia ja valmistaa joukkueensa paremmin kuin moni. Yleensä organisoituun puolustpelaamiiseen ja vastustajan heikkouksien tunnistamiseen nojaavat Wissin joukkueet ovat vuosien saatossa osoittautuneet säännöllisesti haastaviksi sarjan kovimmillekkin joukkueille.  

Haaste on siis tuttu ja Kallio kuvaili viime viikolla Ilveksen viikko podcastissa miten haluaa joukkueensa tällä kaudella pelaavan: 

– Se millä uskotaan erottuvamme (tämän kauden Veikkausliigassa) on, että ollaan energinen, yhtenäisesti, tiivisti puolustava ja monipuolisesti hyökkäävä. Sitä uskon, että meidän peli voi parhaimmillaan olla… Ja tehokas, totta kai! Toivotaan, että ollaan tehokkaita, summaa päävalmentaja Kallio.

Ilveksen ja Interin välillä on siis lauantaina, Veikkausliigan ensimmäisen viikonloppukierroksen kunniaksi, lupa odottaa pelillisesti korkeatasoista ja kilpailullisesti äärimmäisen tasaista jalkapallo-ottelua. Ottelu alkaa Tehtaan kentällä klo 13.00 ja portit aukeavat 12.00.

Liput otteluun tästä! 

Seuraa Ilveksen kanavia huomenna (perjantaina 14.4.) pelaajiston ja valmennuksen tuoreita kuulumisia varten!