Kliininen KuPS kaataa Ilveksen Ratinassa

Tampereen Ilves kohtasi sunnuntaina Ratinan stadionilla Veikkausliigan kärkijoukkue Kuopion Palloseuran. Ottelun päätteeksi pääsarjan ykköspaikkaa hallussaan pitävät kuopiolaiset aloittivat nopeasti ja rankaisivat armotta.

Jo toisella peliminuutilla Otso Virtanen joutui poimimaan pelivälineen selkänsä takaa, kun kommunikaatiokatkos Ilves-puolustuksessa ja pieni tuuri toivat pallon rangaistusalueen kaarella Jake Jervisille, joka tälläsi pallon vastustamattomasti verkkoon.

Shokkialun jälkeen Ilveksellä kului tovi saada toden teolla kiinni pelin juonesta, mutta lopulta pallollisen pelaamisen laatui alkoi kasvaa ja keltavihreät loivatkin useamman hyvän keskitystilanteen, joissa KuPS:n rangaistusalue oli hyvin miehitetty. Kotijoukkueen ensimmäinen laukaus kohti maalia merkittiin n. 25 minuutin kohdalla peliä, kun Seydine N’Diaye pääsi takatolpalla puskemaan Santeri Haaralan vaparikeskityksestä, mutta ranskalaisjätin pusku tuli kuitenkin Johannes Kreidlin käsiin.

Ilveksen parempi vaihe ensimmäisestä jaksosta jatkui ja N’Diaye oli toistamiseen lähellä viimeistelyä, kun Lauri Ala-Myllymäen kova vasurin keskitys tippui lupaavan oloisesti maalin eteen, mutta 205cm pitkä puolustajakaan ei aivan saanut venytettyä itseensä palloon. Irtopallosta Jorginho tälläsi pallon taivaan tuuliin.

Maali nähtiin vielä ensimmäisen jakson puolella, mutta valitettavasti toistamiseen kotijoukkueen päädyssä, kun portugalilaispakin tuomittiin rikkoneen rangaistusalueella ja Axel Vidjeskog laittoi seuranneen yksitoistametrisen varmasti maaliin.

Tulostaulu oli puoliajalla turhauttavaa luettavaa kotijoukkueen kannalta, kun hyvät elementit joukkueen pelissä eivät realisoituneet maaleina.Toiselle jaksolle lähtiessä ei nähty pelaajavaihtoja tamperelaistentoimesta, mutta ainakin prässitaso tuntui kasvavan ja pallonriistoja alkoi tulla lähempänä kuopiolaisten maalia.

Yksi hyvä korkea prässitilanne johti Haaralan katkoon, joka näki välittömästi ulkona maaliltaan olevan Kreidlin, mutta epäonnistui nopeassa laukauksessaan.

Ison työvuoron tehneet Adam Larsson ja Lauri Ala-Myllymäki tekivät tunnin jälkeen tilaa Oiva Jukkolalle ja Noel Hasalle. Jälkimmäisenä mainittu oli pariinkin otteeseen todella lähellä maalin tekoa, kun nuorukainen pakotti Kreidlin torjuntaan alueen ulkopuolelta lähteneellä matalalla vedolla ja myöhemmin pusku muutaman metrin etäisyydeltä kiersi hieman ohi.

Haaralan ja Jorginhon lyhyellä kulmalla luotiin vielä muutamaa minuuttia ennen loppua laukaisupaikka Felipe Aspegrenille, jonka tyylikkään näköinen kiertävä laukaus pysähtyi Kreidlin huipputorjuntaan.

Tällä viikolla Ilveksen vahvuuteen liittynyt Marius Söderbäck tuli muutamaksi minuutiksi kentälle liigadebyyttiinsä, mutta nuorukaisellekkaan ei ollut aivan vielä aika Tuhkimo-tarinalle.

Lisäajan puolella Ilves jahtasi vielä hanakasti kavennusta, mutta KuPS iski päivän neljännellä laukauksellaan kolmannen maalinsa, kun Gabriel Bispo täräytti komean volleyvedon n. 25 metristä.

Voitto nosti kuopilaiset paalupaikalle sarjataulukossa ja jätti Ilveksen sijalle 9, kun joukkue on tiukassa taistossa sarjataulukon väärässä päässä.

 

Ilves pelaa Ratinassa vielä keskiviikkona 23.8. kun Suomen Cupin välieräottelu AC Oulua vastaan käynnistyy klo 19. Muuten joukkue pelaa Veikkausliigan puolella vain vierasotetluita ennen syyskuun maaottelutaukoa.

Varaa lippusi Ilveksen Cupin välierään ja jatkosarjan peleihin.