Johannes Viitalalle nollapeli Salossa

Ilves jatkoi totuttelua ulkoilma-jalkapalloon pitkän hallikauden jälkeen, pelaten toisen harjoitusottelun viiteen päivään. Tänään joukkue matkusti Saloon Ykkösessä pelaavan SalPan vieraaksi. Osa lauantaina HJK:ta vastaan pelanneista pelaajista jäi tänään Tampereelle ja kentällä nähtiinkin pääsääntöisesti pelaajia, jotka jäivät vähemmälle peliajalle lauantain ottelussa tai kokonaan ilman peliaikaa. Ottelu päättyi lopulta 0-0 tulokseen.

Ensimmäinen puoliaika sujui tasaisissa merkeissä

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kenttätapahtumien osalta melko tasainen vaikka Ilves vähän hallitseva osapuoli olikin. Ilves onnistui rakentamaan muutaman hyvän maalipaikan, joista parhaimmat avautuivat Oiva Jukkolalle, joka pääsi nokikkain maalivahdin kanssa Badreddine Busharan syötöstä sekä Santeri Haaralalle, jonka Petteri Pennanen vapautti linjan taakse maalivahtia vastaan. Ilveksen harmiksi maalivahti torjui Oivan yrityksen ja Sanden nosto puolestaan meni maalin ohi. Ilveksen maalia tänään vartioinut Johannes Viitala ei joutunut ensimmäisellä puoliajalla venymään paraatitorjuntoihin, mutta pari perustorjuntaa hän teki kaukolaukauksiin.  Viitala osallistui aktiivisesti pelinrakenteluun väläytellen hyvää potkutekniikkaansa. Ottelun 40. minuutilla Santeri Haarala sai tällin jalkaansa ja hän joutui tulemaan vaihtoon. Aivan puoliajan lopussa Noel Hasa pakotti kotijoukkueen maalivahdin hyvään torjuntaan kovalla kaukolaukauksellaan.

Toinen puoliaika Ilveksen hallinnassa

Ottelun toinen puoliaika oli selkeämmin Ilveksen hallinnassa kuin ensimmäinen. Varsinkin toisen puoliajan ensimmäisen 15 minuutin aikana Ilves loi kovaa painetta kotijoukkueen maalille ja maali roikkui pitkään ilmassa, mutta hyvistä tilanteista huolimatta palloa ei saatu verkon perukoilla. Erityisesti Ilves pystyi luomaan tilanteita kolmikon Djair Parfitt-Williams, Petteri Pennanen ja Felipe Aspegren kautta, mutta harmittavasti viimeinen silaus jäi tilanteista puuttumaan jotta maali oli saatu tehtyä. Myös Noel Hasa ja Adam Larsson hakivat aktiivisesti maalia laukauksillaan, mutta myös he jäivät ilman tulosta.

Kotijoukkue yritti vastaiskuilla horjuttaa Ilveksen puolustusta ja muutaman kerran he saivatkin pallon kohtuullisen vaaralliselle sektorille, mutta loppujen lopuksi nuoren Johannes Viitalan ei täytynyt venyä torjuntatöihin käytännössä lainkaan toisen puoliajan aikana. Lopulta ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

SalPa – Ilves 0-0