Iso päivä Ratinassa edessä – Ilves haastaa HJK:n omilla vahvuuksillaan

Tampereen Ilves isännöi sunnuntaina kauden seitsemännessä Veikkausliiga-ottelussaan hallitsevaa Suomen mestaria ja sarjakärki Helsingin Jalkapalloklubia. ’Klubi’ on tälläkin kertaa totuttuun tapaan kauden kovin tason mittaus keltavihreiden omien pelillisten laatukriteerien kannalta, mutta Ilves-yhteisön odotetaan saapuvan paikalle monissa tuhansissaan tukemaan kotijoukkuetta kenties kauden kovimman haasteen selättämisessä.

Sunnuntain ottelu on Ilvekselle kolmas kahdeksan päivän sisään ja keskiviikkona 1-5 lukemin Nokian Palloseurasta tullut voitto ja Suomen Cupin jatkopaikka antaa mahdollisuuden lähteä otteluun Klubia vastaan henkisesti puhtaalta pöydältä. Viime viikonlopun Veikkausliigaottelu SJK:n vieraana päättyi niukkaan 1-0 tappioon ja tulos sunnuntaina olisi Ilveksen alkukauden kannalta mahdollisuus kääntää tuloskunto jälleen kohti tavoitetasoa.

Kuuntele Ilveksen miesten edustusjoukkueen kuulumiset täältä viikolta ja HJK matsin ennakointi kokonaisuudessaan Doni Arifin ja päävalmentaja Toni Kallion toimesta Ilveksen Viikko -podcastista Spotifyssa!

Sunnuntain vastustaja HJK lähtee otteluun edelleen Veikkausliigan sarjakärkenä, mutta Klubikaan ei ole ollut viime viikkoina voittamaton. Hallitsevan mestarin viimeiseen viiteen otteluun mahtuu kolme pistemenetystä, tasapelit AC Oulua vastaan (1-1) ja KTP:ta vastaan (3-3) ja 1-2 lukemin KupSin vieraana tullut kauden toistaiseksi ainoa tappio.

HJK on joka tapauksessa liigan eniten maaleja (18 maalia kahdeksaan otteluun) tehtaillut joukkue ja pystyi mm. edellisessä Veikkausliiga-ottelussaan (4-1 voitto FC Interistä) nimeämään puolustuslinjaansa neljä Huuhkajissa esiintynyttä pelaajaa. Vastassa on siis korkealla tasolla suorittavia yksilöitä, joilla on vahva identiteetti joukkueena.

Haaste voi olla Ilvekselle vaikea, mutta samalla se on mahdollisuus tavoitella omaa parasta suoritustasoaan ja tämä seikka on päävalmentaja Kallion mukaan joukkueella hyvin tiedossa:  ”HJK prässää tosi laadukkaasti, ja vähän vastaavasti kuin Seinäjoella, niin kohdataan joukkue joka puolustaa hyvin eteenpäin ja on aggressiivinen prässissään. Ei voida samallalailla lahjoittaa tilanteita mitä SJK-pelin alussa tehtiin. Totta kai, pitää tietynlainen kunnioitus olla HJK:a kohtaan, että ymmärretään missä omat vahvuutemme on ja kuinka osataan niitä heitä vastaan käyttää.

”Avainasia on miten hyvin pystytään ne hetket hyödyntämään, kun voitetaan itse palloja niin pitää silloin pystyä laittamaan heidän puolustuslinjaa ahtaalle. Ei haluta parkkeerata mitään ’bussia’, mutta puolustaminen pitää olla kohdallaan. On tehty se (puolustaminen) hyvin aina kun ollaan oltu organisoituja ja blokissa, mutta pallonmenetys hetkissä pitää olla parempia, ja ajoittain… kovempia, pitää osata välillä rikkoa ja jäädyttää peliä oikeilla hetkillä”, avaa Kallio avaintekijöitä, joilla Klubi sunnuntaina haastetaan.

”Virheitä sattuu ja hyvät joukkueet rankaisee niistä useammin, mutta vaikeita hetkiä opitaan sietämään ja halutaan oppia luottamaan, että ollaan klaarattu niitä ennenkin. Avaintekijä on se miten pystytään hyödyntämään omat pallolliset hetket, kun todennäkösesti niitä tulee vähemmän kuin jossain muussa pelissä. Ratkaisuiden on oltava silloin laadukkaampia ja tietyllä tavalla pystyttävä yksinkertaistamaan asioita. Tietyt asiat on jo selkärangassa, niitä on alkukausi harjoiteltu ja nyt pitää luottaa siihen”, summaa Köpi.

Espoolaislähtöiselle ja Hongassa juniorivuotensa pelanneelle Doni Arifille HJK on myös tuttu vastustaja ja rakas ”vihollinen”: ”Lataudun jokaiseen peliin täysillä ja pelaan kuin se olisi viimeiseni, mutta pakko myöntää että Klubia vastaan on aina jotenkin erityinen filis. Se oli Hongassa ’se’ vihollinen ja heidät tykkään aina päihittää.”

”Viikonlopun peli merkkaa todella paljon, alla on kaksi häviöö ja halutaan saada tulos. Pitää olla vahva kaikilla osa-alueilla, koska Klubi ei anna anteeksi missää. Pitää olla itse vahva molemmissa bokseissa”, päättää Arifi.

Lataus ja panokset viikonlopun otteluun eivät siis tästä juurikaan kasva. Ottelu Ratinassa käynnistyy sunnuntaina klo 16 ja portit Ratinaan aukeavat tuntia aikaisemmin.

Sunnuntain ottelu on Ilves Futis-Liigan kutsuottelu, joten paikalle odotetaan runsaasti Ilves-junioreita ja muutenkin kauden korkeinta yleisömäärää.

Lue otteluinfo ja ehdit vielä hankkimaan liput otteluun!