Ilves matkustaa Seinäjoelle SJK:n vieraaksi

Ilveksen Veikkausliiga-kauden ensimmäinen vierasottelu on vuorossa perjantaina, jolloin SJK isännöi klo 18.00 alkavaa ottelua.

SJK on kerännyt Veikkausliigassa kahdesta ensimmäisestä ottelustaan neljä sarjapistettä. Seinäjokelaiset aloittivat 2–1-kotivoitolla AC Oulusta ja päätyivät VPS:n kanssa 1–1-tasapeliin viime kierroksella. Oululaisia vastaan maalinteossa onnistuivat Kasper Paananen ja voittomaalin tehnyt Pyry Hannola. VPS:n verkkoon pallon toimitti Jaime Moreno. Maalivahti Roope Paunio oli tolppien välissä kummassakin ottelussa.

Ilveksen ainoa tappio Liigacupin lohkovaiheessa tuli juuri SJK:ta vastaan maalein 3–1. Noel Hasan kaksi varoitusta ja ulosajo jo 22. minuutilla vaikuttivat helmikuun lopulla pelatun ottelun kulkuun huomattavasti. SJK:n maaleista vastasivat tuolloin Jaime Moreno ja Kasper Paananen. Ilveksen kavennuksen teki Santeri Haarala. Viidestä Liigacup-ottelustaan kaksi voittanut ja kolme hävinnyt SJK jäi kuitenkin lohkossa neljänneksi ja ulos jatkopeleistä. Moreno oli neljällä osumallaan kilpailun toiseksi paras maalintekijä.

SJK:n ja Ilveksen Liigacup-kohtaamisen jälkeen seinäjokelaiset ovat vahvistaneet rivejään senegalilaisella keskuspuolustaja Fallou Ndiayella, 22, joka pelasi viime kaudella FC Hakassa. Ndiaye liittyi SJK:n joukkueeseen maaliskuun lopulla.

Liigacupin ja Veikkausliigan välissä seinäjokelaiset pelasivat vielä neljä harjoitusottelua, joiden tulokset olivat SJK-VPS 2–2, SJK-IFK Mariehamn 2–1, Paide Linnameeskond-SJK 1–2 ja SJK-FC Haka 2–0. Jaime Moreno teki kutakin suomalaisjoukkuetta vastaan kaksi maalia.

Sunnuntaina SJK aloitti taipaleensa myös Suomen Cupissa kaatamalla rovaniemeläisen Rollon Pojat lukemin 0–8. Maaleja iskivät Pyry Hannola, Babacar Fati, Falloud Ndiaye sekä kahdesti osuneet Kasper Paananen ja Otto Kemppainen. Yksi osuma kirjattiin vastustajan omaksi maaliksi.

Ilves metsästää avausvoittoa

Ilveksen saldona Veikkausliiga-kauden kahdesta ensimmäisestä kotiottelusta on yksi piste. Avauskierroksella FC Lahden kanssa pelatun 0–0-tasapelin jälkeen IF Gnistan onnistui nousemaan runsasmaalisessa ottelussa 4–6-vierasvoittoon viime lauantaina. Roope Riski iski helsinkiläisiä vastaan kaksi maalia ja Oiva Jukkola sekä uransa ensimmäisen Veikkausliiga-maalin tehnyt Doni Arifi yhden mieheen.

Ilves johti Gnistan-ottelua avauspuoliajan jälkeen maalein 2–0 ja siirtyi 66. minuutilla Arifin osumalla vielä 3–1-johtoon. 13 minuuttia Arifin maalin jälkeen tilanne oli kuitenkin kääntynyt 3–4:ään. Riskin 4–4-tasoitus nostatti vielä toiveita kolmestakin pisteestä, mutta lopulta Gnistan ratkaisi pelin 85:nnellä ja lisäajan neljännellä minuutilla tulleilla osumillaan.

– Gnistan-peli on käsitelty, ja meillä on yhteinen ymmärrys asioista, joissa yhdessä epäonnistuimme mutta myös asioista, joiden tiedämme toimivan.  Häviäminen tuolla tavalla satuttaa, mutta ei riko. Meillä on mahdollisuus kääntää tämä voimavaraksi, ja tiedämme, että työ palkitaan vielä, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen.

Kahden ensimmäisen ottelun lopuissa koetut tunnekuohut ja pettymykset antavat joukkueelle varmasti nälkää perjantain otteluun ja avausvoiton metsästykseen. SJK:ta vastaan Ilves saa Santeri Haaralan takaisin kokoonpanoonsa hyökkääjän kärsittyä yhden ottelun pelikieltonsa Gnistan-ottelussa, mutta Maksim Stjopin ja Vincent Ulundu ovat vielä sivussa.

– Ajatellen niin perjantain peliä kuin muitakin, on meidän tunnistettava hyökätessä paras tapa edetä ja liikutettava palloa sen mukaisesti. Tämä taas auttaa meitä puolustamaan niissä hetkissä, kun menetys tulee. Selvää on, että toiminnan omassa boksissa on parannuttava, toteaa Rantanen.

– SJK on hyvä ja erittäin hyökkäysvoittoinen joukkue. Heillä on usein paljon pelaajia pallon lähellä ja pystyvät sitä kautta pitkiinkin hyökkäyksiin. Tiukka taisto on edessä, ja me haluamme näyttää itsestämme parhaan version.

SJK–Ilves
Perjantaina 19.4. klo 18.00
OmaSp Stadion
Alaseinäjoenkatu 15
60220 Seinäjoki
Ottelulähetys: Ruutu.fi