Ilves matkustaa KuPSin vieraaksi Liigacupin avausotteluun

Kuva: Jimi Soinila

 

Liigacup käynnistyy Ilveksen osalta lauantaina 27.1. vierasottelulla KuPSia vastaan. Klo 15.00 Lippumäen ylipainehallissa alkava kamppailu on katsottavissa kaikkien Liigacupin otteluiden tapaan Ruutu+:n kautta.

Liigacupin lohkovaiheessa pelataan yksinkertainen sarja. Ilves on mukana B-lohkossa, jonka ottelut ovat ohjelmassa 27.1.–24.2. välisenä aikana. Ilveksen ohjelmaan sisältyy vierasottelut KuPSia, AC Oulua ja SJK:ta vastaan sekä kotiottelut VPS:ää ja FC Hakaa vastaan. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta etenevät välieriin.

Otteluohjelmassa on vielä muutamia avoimia kellonaikoja ja pelipaikkoja. Osan otteluista pelipaikka ja osin myös pelipäivä täsmentyy vasta lähempänä pelipäivää sääolosuhteiden mukaan. Välierien runkopelipäivä on lauantai 9.3. Voittajat etenevät Liigacupin finaaliin, jonka alustava pelipäivä on lauantai 30.3.

Ruutu+ näyttää jälleen tällä kaudella suorana lähetyksenä kaikki Liigacupin ottelut alkulohkojen avauskamppailuista finaaliin saakka ja luonnollisesti myös kaikki Veikkausliigan ottelut tulevalla kaudella.

 

KuPSilla alla neljä harjoitusottelua

Lauantain ottelua isännöivä KuPS on pelannut neljä harjoitusottelua, joissa vastassa ovat olleet Ykkösliigassa pelaava Mikkelin Palloilijat ja Veikkausliiga-joukkue AC Oulu. Joulukuussa MP kaatui maalein 0–2 ja AC Oulu 5–0. Tammikuussa lukemat olivat KuPSin eduksi MP:tä vastaan 3–0 ja AC Oulu -ottelussa 2–5.

Toissa viikon MP-voitossa Arttu Heinonen teki kaksi maalia ja Jonathan Muzinga yhden. Viime perjantain harjoitusottelussa AC Oulua vastaan Axel Widjeskog viimeisteli kaksi ensimmäistä maalia ja KuPSin muista osumista vastasivat Otto Ruoppi, Joslyn Luyeye-Lutumba ja Alan Henrique.

Veikkausliigan kolmen viime kauden hopeajoukkueen päävalmentajana jatkaa Jani Honkavaara ja apuvalmentajana Sixten Boström.

Uusia pelaajia KuPS-paidassa ovat muun muassa FC Hakasta saapunut maalivahti Aatu Hakala ja FC Hongasta siirtynyt hyökkääjä Jonathan Muzinga, joka nähtiin viime kaudella Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessakin. Hongasta KuPSiin vaihtoi myös kasvattajaseuraansa palannut keskikenttäpelaaja Jerry Voutilainen.

Veikkausliigan sisäisissä siirroissa muualle suuntasivat SJK:hon siirtynyt maalivahti Hemmo Riihimäki, IFK Mariehamnin riveihin liittynyt keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlström sekä Ilveksen riveihin liittyneet keskikenttäpelaajat Joona Veteli ja Anton Popovitch. Ulkomaille KuPSista siirtyivät muun muassa hyökkääjät Jasse Tuominen ja Jake Jervis.

Kuopion Palloseura Oy:n uutena toimitusjohtajana aloitti lokakuussa Tomi Erola, joka siirtyi tehtävään Ilves-Hockey Oy:n myyntipäällikön tehtävistä ja toimi aiemmin pitkään Ilves Edustus Oy:n toimitusjohtajana.

 

Poissaolot verottavat Ilveksen rivejä

Ilves on pelannut tammikuussa kaksi harjoitusottelua PK-35:sta ja KTP:tä vastaan. Keltavihreät olivat Pirkkahallissa nähdyissä kohtaamisissa niskan päällä, mutta kummassakin ottelussa päädyttiin maalittomaan 0–0-tasapeliin. Alkukauden poissaolojen vuoksi harjoitusottelut tarjosivat paljon näytönpaikkoja myös Ilves/2-joukkueen pelaajille.

– Olen ollut koko ajan todella tyytyväinen siihen, miten joukkueemme on harjoitellut. Hyvä tekeminen harjoituskentällä siirtyy ajan myötä paremmin ja paremmin myös otteluihin. Poissaoloja on toisaalta ollut vielä melko paljon, mikä on vaikuttanut siihen, että alkuvuoden otteluissamme olemme joutuneet tekemään tiettyjä kompromisseja kokoonpanojen ja peliaikojen osalta. Pelaajatilanteemme paranee toipumisten edetessä, mutta sen suhteen pitää olla kärsivällinen, sanoo Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen.

– Edellisessä KTP-harjoitusottelussamme olin tyytyväinen pelaamiseemme etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Puolustuspelaamisemme toimi hyvällä tasolla korkean prässin osalta, joskin oman boksimme puolustamisessa oli parannettavaa. Hyökkäyspelissämme näkyi myös lisää monipuolisuutta. Loimme hyvän määrän maalipaikkoja, mutta toisaalta annoimme niitä myös vastustajalle hieman liikaa.

Sairastelut ja vammat aiheuttavat Ilvekselle paljon poissaoloja myös Liigacupin avausottelussa. Lisäksi Arttu Tulehmo ja Tomas Sovelius ovat Suomen U17-maajoukkueen matkassa Portugalissa. Harjoitusotteluissa esiintyneen kaksikon ohella U17-maajoukkueen riveissä ovat Ilveksestä myös Miko Koivuniemi ja Eetu Turkki.

– Joukkueessamme on liikkeellä flunssaa, ja muutamat vammat verottavat myös rivejämme. Kokoonpanostamme ovat tässä ottelussa sivussa Jorginho, Joona Veteli, Lauri Ala-Myllymäki, Anton Popovitch, Aapo Mäenpää, Roope Riski, Maksim Stjopin, Matias Kivikko Arraño ja Danila Bulgakov. Ilves/2-joukkueesta mukaan tulevat Paul Ejeh, Konsta Lintilä, Iiro Talvitie ja Justus Ojanen, sanoo Rantanen.

Ilves pelaa lauantaina vuoden ensimmäisen ottelunsa Veikkausliiga-joukkuetta vastaan. Päävalmentaja Rantanen näkee Liigacupin avauksen KuPSia vastaan olevan hyvä testi keltavihreille.

–  KuPSinkin joukkueessa on tapahtunut jonkin verran muutoksia, mutta heillä on paljon hyviä pelaajia ja hieman meidän tapaamme myös uuden prosessin alku menossa. Vastustajan analysointi ei silti tässä vaiheessa kautta ole niin oleellista, vaan keskittymisemme on täysin omassa tekemisessämme ja prosessimme edistämisessä. On kuitenkin hienoa saada kilpailulliset ottelut käyntiin ja päästä myös näkemään, missä menemme suhteessa vastustajiimme. Liigacup palvelee hyvin Veikkausliiga-kauteen valmistautumista.

 

Liigacup: KuPS – Ilves

Lauantaina 27.1. klo 15.00

Lippumäen ylipainehalli

Rauhalahdentie 68, 70780 Kuopio

Ottelulähetys: Ruutu.fi

Otteluun on vapaa pääsy, mutta sisään otetaan vain 200 ensimmäistä turvallisuusmääräyksien mukaisesti.