Ilves ja FC Inter lähtevät tasapisteistä tiistain taistoon

Tampereen Ilves jatkaa taistelua kokoajan merkittävämmistä Veikkausliigapisteistä Turussa FC Interin vieraana. Heti juhannuksen jälkeisen viikon tiistaina pelattava ottelu on molemmille joukkueille merkittävä, sillä ottelutahti ei ole hellittämässä ja peräkkäiset voitot liigapeleissä saattavat hyvin riittää nostamaan kumman tahansa lähemmäs korkeampia sijoituksia.

Ilves on pelannut neljä viimeisestä viidestä liigaottelustaan tasan, mutta ei ole hävinnyt pääsarjassa sitten 13.5. SJK:n vieraana tulleen 1-0 tappion. Ilves on tappiottoman putkensa lisäksi edennyt Suomen Cupissa jo puolivälierävaiheesee, voitettuaan viime viikolla kotikentällään Ratinassa KPV:n.

Isäntäjoukkue Inter putosi Cupista raastavalla tavalla, kun viime viikon neljännesvälieräkierroksella tappio tuli toisen Varsinais-Suomen joukkueen, Salon Palloilijoiden, vieraana. SalPa oli maalittomaan tasapeliin päättyneessä ottelussa rangaistuspotkukilpailun jälkeen (rpk 4-3) parempi.

Veikkausliigan puolella Inter lähtee otteluun yhden maalin verran Ilvestä paremman maalieronsa (Inter 14:12 vs. Ilves 12:11) turvin sarjataulukon kuudentena, ja Ilves sijan perässä seitsemäntenä.

Turkulaiset ovat tulostensa puolesta olleet vahvassa vireessä. Viidestä edellisestä Veikkausliigaottelusta on irronnut kaksi tasapeliä, IFK Marienhamnia vastaan 23.5. ja ennen maaottelutaukoa 1-1 tasuri AC Oulun vieraana, joiden väliin mahtui kolmen ottelun voittoputki. Pitkään kotikenttällään tapahtuneen katsomoremontin valmistumista odotelleet turkulaiset onnistuivat voittamaan kaikki kolme peräkkäistä kotiotteluaan FC Hakaa, FC Honkaa ja KTP:ta vastaan. Näissä kotivoitoissa Inter iski itse 7 maalia ja päästi ainoastaan yhden.

Ilves on tämän kauden viidessä vieraspelissään voittanut ainoastaan kerran, VPS:n vieraana, ja hakenut vieraspisteen sarjan avauskierroksella Maarianhaminasta ja kiihkeässä derbyssä Valkeakoskelta. Tappiot matkustuspeleissä ovat tulleet kärkikaksikolle, KuPS:lle ja SJK:lle.

Toisensa kauden toisella kierroksella Ilveksen lainakenttänä toimineella Tehtaan kentällä kohdanneet joukkueet tuntevat toisensa monella tapaa hyvin. Interissä valmennusvastuun tästä kaudesta alkaen ottanut Jarkko Wiss on keltavihreille paremmin kuin tuttu hahmo, Jallun koutsattua Ilveksen mm. Veikkausliigan kolmanneksi ja 2019 Suomen Cupin mestaruuteen. Turkulaisten riveissä pelaa myös vielä hiljattain keltavihreää päällensä pukenut Mikael Almèn, ja maalivahtikaksikko Eetu Huuhtanen ja Matias Riikonen.

Vasta 23-vuotta maaliskuussa täyttänyt puolusta ehti edustaa Ilvestä Veikkausliigassa neljällä eri kaudella ja on saanut Interinkin riveissä vastuuta peliajan muodossa. Maalivahtiosastolla Huuhtanen on torjunut Interin kaikissa liigaotteluissa ja Riikonen puolestaan Cup-kilpailuissa.

Tuttuja vastustajia tiistaina kohtaavalla Ilveksellä on käytössään käytännössä täysivahvuinen pelaajisto. Seydine N’Diaye ei ollut maaottelutauon jälkeen kokoonpanossa vielä KPV:ta vastaan ja ko. ottelussa Lauri Ala-Myllymäki joutui jättämään ottelun kesken varotoimenpiteenä. Viime torstain Cup-voitossa nähtiin neljä eri maalintekijää ja etenkin loukkaantumisesta pelikentille palanneen Djair Parfitt-Williamsin onnistumiset ottelu loppupuolella loivat uutta uskoa Ilveksen pelaajavalikoiman laatuun. Maalin ja kaksi maalisyöttä tehtailleen Santeri Haaralan lisäksi onnistujina oli avausmaalin iskenyt Ala-Myllymäki ja ensimmäistä kertaa vuosiin maalinteossa onnistunut Aapo Mäenpää.

Ilveksen joukkueessa voi nähdä useista harmittavista tasapeleistä huolimatta itseluottamusta ja uskoa, että yhtenäinen joukkuepelaaminen tuo pisteitä kauden mittaan kiiihtyvää tahtia. Tiistain vierasväännöstä on odotettavissa tutun tasainen, mutta voittoa pääsarjapeleissä hamuava vierasjoukkue lähtee otteluun voitonnälkäisenä.

Veikkausliiga jatkuu maaottelutauon ja juhannuksen jälkeen täydellä kuuden ottelun kierroksella. Uudistuneelle Veritas Stadionilla pelattava ottelu FC Interin ja Ilveksen välillä käynnistyy klo 18.00 ja  on tuttuun tapaan katsottavissa suorana lähetyksenä Veikkausliigan mediayhteistyökumppani Ruutu+:n välityksellä.

Seuraa Ilvestä sosiaalisissa medioissa #Ilves #keltavihreä #ParastaAikaaYhdessä

Instagram

Facebook

Twitter