Ilves ja FC Inter kohtaavat Tammelan keskiviikkoillassa

Perjantaina Pirkanmaan derbyn murskalukemin nimiinsä vienyt Ilves metsästää viidettä peräkkäistä voittoaan, kun FC Inter saapuu keltavihreiden vieraaksi keskiviikkona 22.5. Iltaottelu alkaa Tammelan Stadionilla klo 20.00.

Ilveksen voittoputki venyi FC Hakaa vastaan neljään otteluun, kun Pirkanmaan derby päättyi loppuunmyydyn Tammelan edessä hulppeisiin 5–0-lukemiin. Tamperelaisten maaleista vastasivat uransa ensimmäisen Veikkausliiga-maalin laukonut Vincent Ulundu, Santeri Haarala, Tatu Miettunen, Lauri Ala-Myllymäki ja Maksim Stjopin. Kaikin puolin upeassa jalkapalloillassa kotiyleisöä lämmittivät myös neljän Ilves-kasvatin osumat. Toisella puoliajalla nähtiin lisäksi Topi Alan ensiesiintyminen Veikkausliigassa.

Kauden kolmannen osumansa iskenyt Santeri Haarala nousi joukkueen maalipörssin jaetulle piikkipaikalle yhdessä Roope Riskin ja Oiva Jukkolan kanssa. Neljättä kertaa maalinsa puhtaana pitänyt kapteeni Otso Virtanen on sarjan maalivahtien nollapelitilaston kärjessä. Maalisyöttötilaston jaetulla kärkisijalla on edelleen Ilveksen Joona Veteli, joka on pohjustanut kolme osumaa. Maalit ja syötöt yhteenlaskettuna Ilveksen tehokkain on ollut Jukkola, jonka saldona on seitsemästä ottelusta tehot 3+2.

Vahvojen otteiden jatkuminen on nostanut Ilveksen sarjataulukossa kolmanneksi. Päävalmentaja Joonas Rantanen peräänkuuluttaa edelleen jatkuvuutta kovalle työnteolle ja suoritustasolle.

– Selkeä tavoitteemme on pitää hyvä suoritustasomme yllä pelistä toiseen – saada tunnetila ylös ja huolehtia, että teemme perusasiat korkealla tasolla. Kova työmoraalimme on antanut meille mahdollisuudet voittaa, ja siitä on pidettävä kiinni, sanoo Rantanen.

Ilves ja FC Inter kohtasivat sarjakauden alla sekä Liigacupissa että harjoitusottelussa, joissa turkulaiset olivat kummassakin vahvempia. 9.3. Tammelan Stadionilla pelattu Liigacupin välierä päättyi Interin 0–1-vierasvoittoon, jossa voittomaalin teki toisella jaksolla Jean Botué. Viikkoa myöhemmin Turussa pelatun harjoitusottelun loppulukemat olivat 2–0 kotijoukkueen eduksi. FC Interin maaleista vastasivat Darren Smith ja Joonas Kekarainen.

Päävalmentaja Rantanen odottaa turkulaisilta nytkin kovaa vastusta.

– ⁠Interillä on ollut tuloksellisesti vaikea alkukausi, mutta heidän pelaamisessaan on paljon hyvää. Erityisesti Inter on pystynyt luomaan hyökkäysuhkaa ja maalintekopaikkoja. Ottelu on meille varmasti yksi kovimpia haasteita tähän mennessä, mutta haluamme jatkaa voittojen tiellä kotona.

Korttitilin täyttymisen takia viime ottelun sivussa ollut Anton Popovitch on jälleen valmennuksen käytettävissä, ja myös Jorginho ja Felipe Aspegren palaavat kokoonpanoon. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Matias Kivikko-Arraño, Noel Hasa, Lucas Väyrynen ja Arttu Tulehmo.

FC Interillä nihkeä alku sarjaan

Keskiviikkoillan vastustajajoukkue FC Interille kauden alku on ollut vaisu, sillä seitsemästä ottelusta on kertynyt vain viisi pistettä, joilla turkulaiset ovat sarjataulukossa sijalla kymmenen. Yhdeksän tehdyn maalin vastapainoksi oma verkko on heilunut 14 kertaa, mikä on tässä vaiheessa eniten koko sarjassa.

Joukkueen alkukauden otteluiden tulokset ovat IF Gnistan–FC Inter 2–1, FC Inter–AC Oulu 3–3, FC Inter–KuPS 1–1, FC Inter–EIF 2–1, IFK Mariehamn–FC Inter 3–1, FC Inter–HJK 0–1 ja SJK–FC Inter 3–1. Turkulaisilla on siis alla kolme peräkkäistä tappiota, ja kolmesta vierasottelustaan joukkue ei ole vielä onnistunut ottamaan pistettäkään.

Interin hyökkääjistä Darren Smith ja Jean Botué ovat kumpikin tehneet alkukaudella kaksi osumaa. Kerran maalinteossa ovat onnistuneet Iiro Järvinen, Juuso Hämäläinen, Matias Tamminen, Timo Stavitski ja Florian Krebs. Stavitski on kolmella maalisyötöllään Veikkausliigan kyseisen tilaston jaetulla kärkisijalla. Tamminen on kirjauttanut kaksi maalisyöttöä. Maalivahdeista Eetu Huuhtanen on torjunut neljässä ottelussa ja Eero Vuorjoki kolmessa.

Liigacupissa finaaliin edennyt Inter kaatoi ratkaisevassa ottelussa KuPSin rangaistuspotkukilpailussa ja otti seurahistoriansa toisen Liigacupin mestaruuden. Suomen Cupissa joukkue voitti neljännellä kierroksella Ilves/2:n Tammelassa maalein 0–3. Ottelun maalintekijöinä toimivat Jean Botué, Derik Osede ja Bismark Ampofo.

Interin uudeksi kapteeniksi valittiin tälle kaudelle Juuso Hämäläinen, jolle kyseessä on jo yhdeksäs kausi sinimustassa paidassa. Veikkausliiga-kauden ensimmäisen maalin tehnyt puolustaja valittiin myös sarjan huhtikuun joukkueeseen. Seuran pelaajasiirrot ovat kerrattavissa Liigacup-kohtaamisen ennakosta.

Lue myös: Otteluinfo

Ilves–FC Inter
Keskiviikkona 20.5. klo 20.00
Tammelan Stadion
Tammelankatu 25
33500 Tampere
Osta liput: Lippu.fi
Ottelulähetys: Ruutu.fi