Ilves avasi Liigacupin tasapelillä AC Oulua vastaan

Perinteinen Liigacup pyörähti käyntiin myös Ilveksen osalta, kun joukkue matkasi AC Oulun vieraaksi. Oulussa nähtiin tasaväkinen kamppailu, jossa puolustus- ja maalivahtipeli oli päivän parasta antia.

Avausjakso

Ottelu alkoi melko tunnustelevissa merkeissä, molemmat joukkueet hakivat tuntumaa toisiinsa ja Ilves totutteli Heinäpään alustaan. Pari kertaa Oulu sai pallon Ilveksen boxiin, mutta ne tilanteet keltapaidat kuitenkin selvittivät varmasti. Kalle Katz ja oululaisten Ashley Coffey kolauttivat päänsä yhteen ja Coffeytä hetken aikaan hoidettiin kentällä.
Adam Larsson ja Santeri Haarala murtautuivat vuorollaan boxiin, mutta heidät oululaispuolustus sai pelattua kuitenkin irti pallosta. Petteri Pennanen puolestaan hätyytteli Calum Wardin reaktioita kaukaa ammutulla pomppulaukauksellaan, mutta ei onnistunut englantilaisvahtia yllättämään. Lähimmäksi maalia Pennanen pääsi läheltä tolppaan ammutulla laukauksellaan, mutta maaliin asti palloa ei saatu.
Ilves pystyi mukavasti luomaan painetta oululaisten päädyssä ja puolittaisia maalipaikkoja oli useampiakin. Djair Parfitt-Williams pääsi hyvästä paikasta laukomaan, mutta sekään ei maaliin mennyt. Oulullakin omat hetkensä, mutta molempien joukkueiden puolustuspelaaminen oli tänään hyvällä mallilla.
Jakso päättyi maalittomana, sisältäen melko paljon tunnetta ja kaksinkamppailuja. Ilvekselle näytettiin keltaista korttia kolmesti, kun taas kotijoukkue näki sen ainoastaan kerran.

Toinen jakso

AC Oulu aloitti toisen jakson Ilvestä terävämmin ja Otso Virtasen torjuntojakin tarvittiin pitämään tilanne tasoissa. Ilveksen puolustus pystyi suurimman osan isäntien rynnistyksistä tosin hyvin peittämäänkin.
Pennasella oli loistava tilaisuus iskeä ottelun avausmaali, mutta myös Ward oululaisten maalilla oli loistavalla torjuntatuulella venyttäen jalkansa laukauksen eteen. Ensimmäiset vaihtonsa Ilves suoritti 72. peliminuutilla tehden kolme vaihtoa. Hetkeä myöhemmin joukkue vaihtoi vielä kaksi pelaajaa ja kentälle pääsi myös uusin tulokas toppari Umar Mohammed.
Oulu hallitsi ottelun loppuminuutteja, mutta ei kuitenkaan pystynyt murtamaan Ilveksen puolusta riittävästi. Otso Virtanen ohjasi puolustusta loistavasti ja hoiteli perille asti tulleet pallot varmasti. Kumpikaan joukkue ei onnistunut olemaan riittävän tehokas omissa paikoissaan, joten maaliton tasapeli on hyvin oikeutettu lopputulos.

Koutsin Kommentit

Päävalmentaja Toni Kallio oli Liigacupin avaukseen tyytyväinen, viimeistelyn tehottomuutta lukuunottamatta.
Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, vaikkakin mielestäni meillä oli vähän laadukkaimmat paikat. Avausjaksolla meille olisi ainakin yksi pilkkukin viheltää, mutta paikoista emme nyt tänään saanut tehtyä. Tasapeli pitkältä vierasreissulta on minimitulos, joten ei tässä kauhean pettyneitä voi olla.
Tämän päivän pelistä eniten lämmittää mieltä onnistunut puolustuspelaaminen. Tehtiin todella hyvin tänään kollektiivisesti töitä puolustussuuntaan. Muutamaa tilannetta lukuun ottamatta pystyimme hyvin kontrolloimaan peliä. Hyvin ehjä peli meiltä puolustussuuntaan kaiken kaikkiaan.
Joukkueharjoittelun teemana oli viikolla ollut avauspelaaminen. Siinä Köpin mielestä on vielä parannettavaa.
– Muutaman kerran kentällä näkyi niitä asioita, joita olimme viikolla harjoitelleet. Ei kuitenkaan riittävässä määrin. Kuitenkin positiivista on se, että yhtä tilannetta lukuun ottamatta teimme oikeita ratkaisuja pallollisena oman boxin lähettyvillä. Vielä kuitenkin täytyy saada kaikki pelaajat samalle sivulle ja syöttöihin lisää laatua.
Seuraavakin ottelu on vierasottelu, mutta se kuitenkin pelataan Pirkkahallissa tulevana lauantaina. FC Haka toimii tuolloin isäntänä. Köpillä oli heti mielessä yksi asia, mikä pitää tästä päivästä parantua.
– Ainakin meidän täytyy pystyä hyödyntämään paremmin nuo laadukkaat maalintekopaikat. Joka osa-alueella toki täytyy parantaa, jotta saamme sellaisen ehjän 90-minuuttisen kasaan.

AC Oulu vs. Ilves 0–0 (0–0)

Kokoonpano:
1 Virtanen Otso (mv)
5 Katz Kalle -> 72’
6 Arifi Doni -> 72’
8 Pennanen Petteri -> 79’
9 Parfitt-Williams Djair -> 72’
10 Larsson Adam
16 Miettunen Tatu (kapt.)
22 Mäenpää Aapo
25 Kyllönen Leo -> 72’
29 Haarala Santeri
30 Moussa Yusif

Vaihtopelaajat:
12 Viitala Johannes (mv)
4 Umar Mohammed <- 79’
7 Patut Emmanuel <- 79’
18 Huotari Samuel
19 Jukkola Oiva <- 79’
23 Hasa Noel <- 72’
26 Moisio Jaakko <- 72’
42 Aspegren Felipe