Ilves aloittaa runkosarjan toisen puoliskon FC Interin vieraana

Veikkausliigan runkosarjan puolivälin saavuttaneet FC Inter ja Ilves kohtaavat keskiviikkona Turussa. Sarjataulukossa yhdeksäntenä oleva Inter on kerännyt 11 ottelusta 11 pistettä ja neljäntenä oleva Ilves 18 pistettä.

FC Interin pistesaldo on muodostunut kolmesta voitosta ja kahdesta tasapelistä. Turkulaiset aloittivat sarjan kohtuullisesti, kun neljästä ensimmäistä ottelusta tilille kertyi yksi voitto, kaksi tasapeliä ja viisi pistettä. Sen jälkeen joukkueen ylle kertyi tummia pilviä, sillä viidestä seuraavasta ottelusta ei irronnut pistettäkään.

Kurssi on kuitenkin hiljalleen kääntymässä, sillä joukkueella on nyt alla kaksi peräkkäistä voittoa. Inter kaatoi toissa viikon perjantaina FC Hakan maalein 3–1 ja viime perjantaina FC Lahden 0–2. Hakaa vastaan maaleja iskivät kahdesti osunut Timo Stavitski ja rangaistuspotkusta maalannut Jean Botué. Lahti-ottelussa maaliverkkoja heiluttivat Luka Kuittinen ja uransa ensimmäisen Veikkausliiga-maalin tehnyt 16-vuotias Djoully Nzoko, joka teki debyyttinsä Hakaa vastaan.

Positiivista joukkueelle on myös vain yksi päästetty maali kahdessa viime ottelussa, sillä Interin verkko on siitä huolimatta heilunut alkukaudella 21 kertaa, mikä on eniten koko sarjassa yhdessä AC Oulun kanssa.

Stavitski ja Botué ovat Interin maalipörssin kärjessä kolmella osumallaan. Darren Smith on tehnyt kaksi maalia, ja kerran maalinteossa on onnistunut seitsemän eri pelaajaa. Stavitskille ja yhden maalin tehneelle Matias Tammiselle on kertynyt myös kolme maalisyöttöä.

Viime ottelussa kauden neljännen varoituksensa ottanut Inter-kapteeni Juuso Hämäläinen on sivussa Ilves-ottelusta korttitilin täyttymisen takia.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Veikkausliigassa nähtiin Tammelan Stadionilla 22.5. Viidennen peräkkäisen voittonsa ottanut Ilves oli tuolloin parempi lukemin 3–0. Maalinteossa onnistuivat Vincent Ulundu, Anton Popovitch ja Felipe Aspegren. Maaliskuussa pelatut Liigacupin välierä ja harjoitusottelu päättyivät turkulaisten 0–1– ja 2–0-voittoihin.

Ilves luottaa omaan pelaamiseensa

Ilveksen alkukauden voi tietyllä tapaa myös jakaa kolmeen osaan. Kolme ensimmäistä ottelua tuottivat vain yhden pisteen, mutta sen jälkeen oli vuorossa viiden ottelun voittoputki, jolla keltavihreät nousivat hetkeksi sarjan piikkipaikallekin. Kolmessa viime ottelussa ovat olleen vastassa sarjan kärkijoukkueet HJK, KuPS ja VPS. Helsinkiläisiä ja vaasalaisia vastaan tuloksena oli 1–1-tasapelit ja välissä kuopiolaiset olivat niukasti parempia viime hetken voittomaalilla lukemin 1–2.

Kaksi lisäpistettä sarjataulukkoon viime kierroksilta ei suoraan vastannut itse kärkikamppailuiden peliesityksiä, sillä Ilves olisi hyvin voinut ottaa jokaisesta pelistä enemmänkin pisteitä. 18 pisteellään Ilves on kuitenkin mukana taistelemassa kärkisijoista, ja pelillisesti tamperelaiset ovat useimmiten olleet otteluissaan hallitsevampi ja aktiivisempi osapuoli.

– Vaikka emme pystyneet ottamaan voittoa kolmesta edellisestä pelistä, niin koemme, että kokonaisuutena pelaamisemme on ihan hyvissä uomissa ja voimme siihen luottaa. Tietysti siellä on asioita, joita täytyy tehdä paremmin. Meidän on löydettävä oleelliset voittavat teot pelissä kuin pelissä, toteaa päävalmentaja Joonas Rantanen.

Ilveksen paras maalintekijä runkosarjan ensimmäisellä puolikkaalla oli Santeri Haarala. Hyökkääjä teki 10 pelaamassaan ottelussa neljä maalia, joista kolme rangaistuspotkuista, ja merkkautti kaksi maalisyöttöä. Oiva Jukkolan tehot ovat 3+3 ja viime kierroksella VPS:n verkkoon hienon tasoitusmaalin laukoneen Doni Arifin 3+2. Ilveksen ja FC Hakan välisessä ottelussa Tatu Miettusen nimiin merkitty 3–0-maali on muutettu jälkeenpäin Arifille. Ilveksen kolmas kolmen maalin mies on Roope Riski. Edelleen sarjan nollapelitilastoa johtavan maalivahti Otso Virtasen ohella myös puolustaja Tatu Miettunen on kirjauttanut 11 ensimmäisestä ottelusta täydet 990 peliminuuttia. Veikkausliigan toukokuun joukkueeseen valittiin Ilveksestä keskikenttäpelaaja Doni Arifi ja puolustaja Juhani Pikkarainen, jolle peliminuutteja on myös kertynyt jo 956.

Ilveksen ja FC Interin edellinen kohtaaminen Tammelassa oli kotijoukkueen hallintaa, mutta nyt myös turkulaisilla on alla onnistumisia kahden peräkkäisen voiton myötä.

– ⁠ Inter on päässyt voittojen tielle, ja täysin samanlaista peliä, jonka pelasimme pari viikkoa sitten heitä vastaan, ei voi odottaa. Iso työmäärä tarvitaan kolmen pisteen eteen, ja olemme sen valmiita tekemään, sanoo päävalmentaja Rantanen.

Viime ottelussa kauden neljännen varoituksensa saanut keskikenttäpelaaja Joona Veteli on korttitilin täyttymisen myötä pelikiellossa FC Interiä vastaan.

Noel Hasa, Matias Kivikko Arraño ja Lauri Ala-Myllymäki ovat edelleen sivussa. Kolmikko tulee pelikuntoon kesäkuun aikana, joku mahdollisesti jo ennen juhannusta. Joona Veteli on pelikiellossa, minkä lisäksi meillä on parikin kysymysmerkkiä. Terveystilanteemme ei ole keskiviikon peliin optimaalinen, mutta onneksi kyse ei ole kuin pienistä kolhuista, kertoo Rantanen.

FC Inter–Ilves
Keskiviikkona 12.6. klo 18.00
Veritas Stadion
Hippoksenkatu 6
20720 Turku
Ottelulähetys: Ruutu.fi