Ilveksen harjoitusottelut jatkuvat perjantaina Pirkkahallissa FC KTP:tä vastaan

Ilves pelaa vuoden toisen harjoitusottelunsa huomenna Pirkkahallissa, jossa vastaan asettuu FC KTP. Kello 13.45 käynnistyvään otteluun on vapaa sisäänpääsy.

Viime viikon perjantaina Ilves päätyi Pirkkahallissa ensimmäisessä harjoitusottelussaan 0–0-tasapeliin PK-35:n kanssa. Keltavihreät vastasivat ottelussa pallonhallinnasta, mutta hyvät maalipaikat jäivät melko vähiin. Peliaikaa jakautui varsin tasaisesti kokoonpanossa olleille, sillä kentällä nähtiin ottelun aikana yhteensä 22 Ilves-pelaajaa.

Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen sanoo viime viikon ottelussa näkyneen monia harjoiteltuja asioita, mutta parannettaviakin osa-alueita luonnollisesti löytyy tässä vaiheessa kautta.

– Ensimmäisellä jaksolla pelaamisemme rakenne oli hieman parempi, ja sitä kautta peli sujuikin paremmin kuin toisella jaksolla. Hyökkäämisessä näkyi etenkin ensimmäisen 45-minuuttisen aikana paljon asioita, joita olemme harjoitelleet, mikä oli tietenkin hyvä asia. Maalintekopaikkojen luomista ajatellen tarvitsemme kuitenkin lisää sekä toisteisuutta että variaatioita siihen, miten etenemme alueille, joilta viimeinen syöttö annetaan. Tämä pelin osa-alue on ollut esillä harjoituksissakin tällä viikolla, kertoo Rantanen.

– Puolustamisen osalta niinä hetkinä, jolloin pystyimme käynnistämään paineemme kollektiivisesti, teimme sen myös hyvin. Pelin aikana tuli kuitenkin vielä vaiheita, jolloin tätä ei tehty yhtä hyvin nimenomaan kollektiivina. Vastustajan pallonhallintajaksot olivat kuitenkin ottelussa melko vähissä, minkä vuoksi täyttä kokonaiskuvaa puolustamisestamme ei vielä kunnolla saatu.

Ykkösliigaan pudonnut FC KTP pelasi ensimmäisen harjoitusottelunsa viime lauantaina, jolloin kotkalaiset taipuivat Veikkausliiga-joukkue FC Lahdelle maalein 3–2. KTP:n maalintekijöinä toimivat Luca Weckström ja Joni Mäkelä.

Kotkalaisten riveistä löytyy Ilveksestäkin tuttuja pelaajia. KTP:n uusiin hankintoihin lukeutuu Ilves-kasvatti Leo Kyllönen, joka siirtyi tammikuun alussa Kotkaan 2+1-vuotisella sopimuksella. Veikkausliiga-kausina 2021 ja 2022 Ilveksessä pelannut puolustaja Tabi Manga on myös liittynyt KTP:n joukkueeseen, ja kaudella 2019 Ilveksessä nähty Aleksi Tarvonenkin kuuluu kotkalaisten sopimuspelaajiin.

Vankkaa pääsarjatason kokemusta KTP:n keskikentälle tuo Johannes Laaksonen ja puolustukseen joukkueen tuorein hankinta Mikko Sumusalo. Kotkalaisten päävalmentajana toimii Jonas Nyholm.

Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen odottaa joukkueeltaan askelta eteenpäin viime viikon harjoitusottelusta.

– Selkeänä tavoitteenamme on mennä taas eteenpäin edellä mainitsemieni asioiden osalta. Pelipäivä on aina kilpailupäivä, ja pelimme kehittämisen ohella haluamme tietenkin aina myös voittaa ottelun.

Tiistaina julkistettu Ilveksen uusi vahvistus Anton Popovitch on liittynyt joukkueen harjoitusvahvuuteen, mutta KTP-ottelussa keskikenttäpelaajaa ei vielä nähdä kentällä. Keltavihreiden kokoonpanossa tulee myös olemaan useampia pelaajia Ilves/2-joukkueesta.

– Sairasteluista ja vammoista johtuvien poissaolojen ohella joukkueestamme on tämän ottelun aikaan kolme pelaajaa kiinni armeijassa, sanoo päävalmentaja Rantanen.

Perjantain harjoitusottelun jälkeen Ilves on seuraavan kerran tositoimissa ensi viikon lauantaina, jolloin Liigacup käynnistyy Kuopiossa KuPSia vastaan.

 

Harjoitusottelu: Ilves – FC KTP

Perjantaina 19.1. klo 13.45

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (Pirkkahalli)

Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere