Derbyhuumaa luvassa Valkeakoskella – palaako Ilves voittojen tielle?

Tampereen Ilves pelasi reilun viikon sisään kolme ottelua, joista jälkimmäisimmän viime lauantaina Ratinassa FC Lahtea vastaan. Loistavan ensimmäisen jakson jälkeen tauolle 2-0 johdossa mennyt Ilves ei kuitenkaan pystynyt toisella jaksolla pitämään johdostaan kiinni ja saldoksi ottelusta jäi vain tasapelipiste.

Joukkue saa kuitenkin pikaisesti uuden mahdollisuuden täyden pistepotin tavoitteluun, kun keskiviikkona on edessä Pirkanmaan derby ja vieraskentällä vastassa FC Haka. Keskiviikon kotijoukkue on voittanut Veikkausliigassa toistaiseksi kahteen otteeseen, toukokuun peräkkäisissä otteluissa KTP:ta ja FC Honkaa vastaan.

Haka nousisi voitolla Ilveksen kanssa tasapisteisiin, mutta on pelannut yhden ottelun tamperelaisia enemmän. Haka palaa Tehtaan kentälle kotiyleisönsä eteen, pelattuaan edelliset kolme ottelua (Cup-tappio Oulussa mukaan lukien) vieraskentillä. Vieraskiertueelta ei valkeakoskelaisille voittoja tullut ja viimeisimmästä Veikkausliigaottelusta saldoksi jäi 3-0 tappio KuPS:n vieraana.

Molemmilla joukkueilla on siis olemassaoleva tahtotila korjata kurssiaan viime pelien pistemenetyksien jälkeen ja se pitäisi paikallisottelussa näkyä intensiivisenä, viihdyttävänä pelinä.

Monia pelillisiä mittareitaan toukokuun jälkimmäisen puoliskon otteluissa parantanut Ilves jatkoi Lahtea vastaan ensimmäisellä jaksolla piristyneen peli-ilmeensä esittelemistä, kun joukkue sai ottelun alusta saakka riistoja vastustajan pelin avaamistilanteista ja riistot päätyivät nopeisiin ja ennen kaikkea vaarallisiin maalintekoyrityksiin johtaneisiin hyökkäyksiin.

Ilves-kapteeni Tatu Miettusen maali lyhyenä pelatun kulmapotkun jälkitilanteesta ja Adam Larssonin puttaus Santeri Haaralan matalasta määrämittaisesta keskityksestä nostivat Ilves-yhteisön mielialan korkealle tauolle lähdettäessä, mutta toisen jakson kaksi erikoistilannemaalia ja menetetyt pisteet jättivät happaman maun ottelusta. Kapteeni Miettuselle maali oli kuitenkin tämän kauden ensimmäinen ja Larsson viimeisteli kauden ensimmäisen liigamaalinsa, iskettyään viime viikolla vaihtopelaajana kaksi maalia Käpylän Palloa vastaan Suomen Cupin puolella. Haarala puolestaan keräsi Larssonin maalista itselleen maalisyötön toisessa peräkkäisessä Veikkausliigamatsissaan, onnistuttuaan maalin alustamisen lisäksi myös maalinteossa vierasvoitossa VPS:sta.

Derbyvoitto Hakasta olisi siis sopiva paikka usealle pelaajalle jatkaa nousujohteista henkilökohtaista virettään, ja joukkueelle kollektiivina tilaisuus näyttää venymiskykyä ja voittamisen mentaliteettia haastavan paikan edessä.

Ilves lähtee otteluun Bermudan maajoukkuepelaaja Djair Parfitt-Williamsia lukuunottamatta täydellä pelaajistolla. Lisää Ilveksen edustusjoukkueen kuulumisia luvassa tiistaina julkaistavassa Ilveksen Viikko podcastissa, jossa tällä viikolla joukkueen mielenmaisemaa ja omaa erikoisosaamistaan avaa fysiikkavalmentaja Heli Rekimies.

Ottelun isäntä Haka saapuu tiistaina 4.6. Tampereelle ja jakaa lippuja otteluun kaupungin toreilla!

Mikäli et kerkeä saamaan FC Hakan jakamia pääsylippuja, ei hätää! Voit ostaa lippusi tästä. Syöttämällä kampanjakoodin ”derby23”, saat alennusta pääsylipusta. Voit valita paikkasi joko vieraskannattajakatsomosta tai puu-/kivikatsomosta.

Artikkelikuva: Jimi Soinila