AC Oulu seuraava haaste Ratinassa – Ilves hakee kolmatta peräkkäistä kotivoittoa

Tampereen Ilves jatkaa kotiotteluitaan Ratinan Stadionilla ja seuraava vastustaja Veikkausliigassa on kaksi pistettä Ilveksen perässä sarjataulukosta löytyvä AC Oulu. Ilves jatkaa otteluitaan hyvällä itseluottamuksella viime viikon kahden voiton jäljiltä ja toista peräkkäistä kauttaan pääsarjaa pelaavat oululaiset on monella tapaa mielenkiintoinen seuraava haaste.

Ilves on pystynyt tasaisesti parantamaan pelinsä laatutekijöitä ja se näkyi KTP -voitossa melko tasaisena peliesityksenä. Ottelun viimeistä ~neljännestä lukuunottamatta Ilves hallitsi pelin tempoa hyvin pallon kanssa ja sai pelivälineen useimmiten takaisin ennen kuin vieraat pääsivät muodostamaan muutamaa syöttöä pidempiä hyökkäyksiä.

Valmennuksen peräänkuuluttamia elementtejä alkaa siis näkyä keltavihreiden peleissä ja haasteena on suoritustason kehittäminen pelistä toiseen. Seuraava mittari on monissa kausiennakoissa sarjan yllättäjäksi veikkailtu AC Oulu, joka lähti kauteen Ilveksen lailla nuorella pelaajistolla. Molempien joukkueiden keski-ikä on 22.8 vuotta, mutta esim. viime kierroksen avauskokoonpano oli Ricardo Duarten johtamalla joukkueella hieman (25.3 v. vs. Ilveksen 26.2 v.) alhaisempi. Portugalilaisluotsilla on käytettävissään paljon nuoria ja paikoittain poikkeuksellisenkin lahjakkaan oloisia pelaajia. Joukkueesta löytyy mm. A-maajoukkuedebyyttinsä tehnyt 21-vuotias Noah Pallas ja vasta 18-vuotias Otso Liimatta, joka esiintyi jo viime kaudella 28:ssa liigaottelussa joissa syntyi viisi maalia.

Ilveskin sai viime viikolla iloita omalta osaltaan nuorten pelaajien onnistumisista, kun 22-vuotias Sebit James Ngor onnistui virallisessa Ilves -debyytissään TPS:a vastaan Suomen Cup -ottelussa maalinteossa ja teki viime viikonloppuna myös Veikkausliiga debyyttinsä voitossa KTP:ta vastaan. Molemmissa edellä mainituissa otteluissa maalin iskenyt 23-vuotias Santeri Haarala onnistui Veikkausliigassa maalinteossa ensimmäistä kertaa seuran edustusjoukkueen riveissä ja on nyt kauden ensimmäisen kuukauden aikana nähdyssä neljässä liigaottelussa tehnyt ja alustanut (Pennasen ensimmäinen FC Interia vastaan) maalin.

Toinen huomion arvoinen pelaajanosto perjantain kotiottelun alla on Ngorin ja Haaralan tavoin viime viikolla kahteen otteeseen avauskokoonpanossa nähty Seydine N’Diaye. Niin keskikentän pohjalla kuin keskuspuolustajana operoimaan pystyvä ranskalainen on osoittanut ilmiselvien fyysisten ominaisuuksiensa lisäksi oleva pallollisena rauhallinen ja hyviä päätöksiä tekevä pelaaja. Cup-ottelussa Turussa N’Diaye kolisutti kahdesti maalin raameja ja voi tarjota tasapainottavan olemuksensa lisäksi myös maaliuhkaa.

Toni Kallion valmennustiimissä toimiva Joni Lehtonen antoi tällä viikolla seuran mediatiimille kommentteja joukkueen menneestä viikosta ja samalla kommentoi seuraavan vastustajan tarjoamaa haastetta: ”Oulu on laadukas joukkue, he ovat selkeästi omaksuneet pelitavan, jota valmentaja yrittää ajaa. Heillä on paljon dynaamisia nuoria pelaajia, jotka hyviä 1v1 -tilanteissa. Uskaltavat ohittaa vastustajia ja selkeäsit pallonhallinnan kautta edetä.”

”Pyritään vastaamaan siihen sillä, että saadaan heidät kiinni riittävän varhaisessa vaiheessa ja pystytään estämään eteneminen meidän puolustuskolmannekselle. Puolustaessa ollaan scoutattu mihin voidaan omalla pallollisella pelillä iskeä ja sitä kautta edetä”, ennakoi Lehtonen.

Ilves hakee kauden kolmatta voittoaan kotiotteluissa ja Oulu puolestaan toista vierasvoittoaan, voitettuaan avauskierroksella KTP:n. Ratinan kotiyleisölle on siis luvassa jälleen todennäköisesti tasainen, jännittävä ja laadukas jalkapallo-ottelu.

Ottelu käyntiin Ratinassa perjantaina klo 18 ja stadionin palvelut käytettävissä klo 17 alkaen.

Liput otteluun tästä!